Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2474 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Haziran 2015 - 06:29

3. Köprünün yolları mahkeme tarafından kesildi

Büyüt
Küçült
3. Köprünün yolları mahkeme tarafından
Güncel Haberleri › 3. Köprünün yolları mahkeme tarafından kesildi haberi

Mimarlar Odasının açtığı dava sonucunda 8. İdare Mahkemesi, 3. Köprünün bağlantı yollarının yapımını durdurdu.

3.Köprünün bağlantı yollarının Beykoz ve Sarıyer Rumeli Fenerindeki Boğaziçi geri görünüm ve etkilenme bölgesinde yer alan geçişlerine ilişkin imar planı 8. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Mimarlar Odası ile Şehir Plancıları Odasının açtığı davada, mahkeme Kuzey Marmara Otoyolunun bu bölgeye ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2013te onaylanan 1/5000lik plan tadilatını hukuka aykırı buldu.

EKOLOJÄ°NÄ°N OLUMSUZ ETKÄ°LENMESÄ°

Birgün gazetesinin haberine göre, mahkeme, plan tadilatında Çevre Düzeni Planının ihlal edildiği, ekolojinin olumsuz etkileneceği ve bakanlıkça yapılan planın Boğaziçi Kanununa göre hukuka aykırı olduğu tespitlerinde bulundu.

Mimarlar Odası Avukatı Can Atalay plan tadilatının kapsadığı Beykoz ve Rumeli Feneri geri görünüm ve etkilenme bölgesindeki yol geçişine ilişkin inşaat çalışmalarının iptal kararıyla birlikte durdurulması gerektiğini belirtti.

MAHKEMENİN İPTAL GEREKÇELERİ

BoÄŸaz geçiÅŸ ve güzergâhları üst ölçekli Çevre Düzeni Planı da gösterilmedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan 1/25.000 ölçekli Kuzey Marmara Otoyolu Nazım İmar Planı imar mevzuatındaki plan tanımlarıyla uyumsuz. Sadece Boğaz Geçişi ve çevre yollarının gösterildiği güzergah şeması niteliğindeki planda arazi kullanım kararları yer almamış.

Bağlantı yolunun güzergahı, doğal kaynakları ve ekolojik rezervleri olumsuz etkileyecek.

Boğaziçi geri görünüm ve etkilenme bölgesi olan bu alanda 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu hükümlerinin uygulanması gerekiyor. Bu kanuna bağlı olarak planlama yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesinde. Ancak planın Bakanlıkça yapılması yetki yönünden hukuka aykırılık oluşturuyor.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024