Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1381 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Mart 2016 - 09:40

3 akademisyen hakkındaki soruşturma tamamlandı

Büyüt
Küçült
3 akademisyen hakkındaki soruşturma

Bu suça ortak olmayacağız başlıklı bildiriye imza attıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan 3 akademisyen hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma savcısı, akademisyenler Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy hakkında Terör örgütü propagandası yapmak suçundan 1,5 yıldan 7,5ar yıla kadar ayrı ayrı hapsini talep etti. 10 sayfalık iddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının onayına sunuldu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Bu suça ortak olmayacağız başlıklı bildiriye imza atan 1128 akademisyen arasında yer alan Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy, 10 Martta Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Şubede yeniden bir basın açıklaması yaparak barış talebinde ısrarcı olduklarını açıklamışlardı. Bu açıklamanın ardından akademisyenler hakkında gözaltı kararı çıkarılmış ve sevk edildikleri mahkeme tarafından 15 Martta Terör örgütü propagandası yapmak iddiasıyla tutuklanmalarına karar verilmişti.


Serpil KIRKESER/İSTANBUL, (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024