Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1836 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Ekim 2015 - 15:46

29 Ekim tüm Türkiyede coşkuyla kutlanıyor

Büyüt
Küçült
29 Ekim tüm Türkiyede coşkuyla

Cumhuriyet Bayramı her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm enerjisi ve coşkusuyla Edirneden Ardahana kadar yurdun dört bir yanında kutlanıyor. Devletin zirvesi törende yerini alırken sabah saatlerinde Anıtkabit ziyaretinten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 10.30dan itibaren Cumhurbaşkanlığı Sarayında davetlilerle tek tek tokalaşan Erdoğana devlet erkanı ve yabancı misyon şeflerinin yanı sıra askeri personeli temsilen her rütbeden asker ile sivil tebriklerini iletti.



Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genelbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankaradaki tören sırasında sıcak görüntüler verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kılıçdaroğlu böyle tokalaştı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara Hipodromdaki yaptığı konuşmada, Şartlar ne olursa olsun tarihe geçen bir istiklal mücadelesi ile kurduğumuz, cumhuriyetle taçlandırdığımız devletimize yönelik her türlü tehdidin üstesinden gelecek güce sahibiz. Türkiye 2023 hedeflerine mutlaka ulaşacaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşının kazanılmasında cumhuriyetin kuruluşunda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, her birini rahmetle yad ediyorum dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan klasik Cumhurbaşkanlığı otomobiliyle halkı selamladı.


Fotoğraf: Selahattin SÖNMEZ

Ankara Hipodromda bir konser veren Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Ulvi Cemal Erkinin Köçekçesini ve Mozartın Türk Marşını çaldı.



Törende Ankaralı Seymenler Büyük Millet Meclisi binasının büyük bir maketiyle geçiş yaptı.



VATAN CADDESİNDE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI



İstanbuldaki Cumhuriyet Bayramı resmi töreni Vatan Caddesinde yapılıyor. Tören İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş vatandaşları selamlamasıyla başladı.



Akşam saat 20.00 sıralarında ise Cumhurbaşkanlığı Sarayında Cumhuriyetin Kuruluşunun 92. yıldönümü resepsiyonu verilecek.

DEVLETİN ZİRVESİ ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Ankarada düzenlenen törenler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabiri ziyaretiyle başladı.



Türkiye Cumhuriyetinin 92. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankarada ilk tören Anıtkabirde düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın başkanlığındaki devlet erkanı, Aslanlı Yoldan yürüyerek Mustafa Kemal Atatürkün mozolesine çelenk koydu. Anıtkabirde mozoleye çelenk koyarak Atatürkün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Misak-ı Milli Kulesinde şeref defterini imzaladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, deftere şunları yazdı:



Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilan ettiği Cumhuriyetimizin 92. yıldönümüne ulaşmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bölgemizde tarihi olayların cereyan ettiği bir dönemde kuruluş yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizi, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri çerçevesinde ilelebet yaşatmanın azim ve kararlılığı içinde olduğumuzu, bu vesileyle bir kez daha ifade ediyoruz.



Ülkemizin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan zatıalinizin bizlere bıraktığı emanet olan Cumhuriyetimizi, doğrudan halkın oyuyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı sıfatıyla daha da yükseltmek ve muhasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkartmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 92 yıl sonra bir kez daha ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği, devletimizin bekası için gerektiğinde gözlerini kırpmadan ölüme giden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi saygıyla yad ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Ruhunuz şad olsun.

MHPNİN TAVRI DİKKAT ÇEKTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri çerçevesinde Anıtkabire ziyarette bulunan heyette yer almaması dikkat çekti.

Devlet Bahçeli, önceki yıllarda Anıtkabirdeki törenlere katılıyordu. Bahçelinin bu sabah Anıtkabirde yapılan törende yer almaması dikkat çekti. Heyetin içinde MHP yönetiminden başka bir isim de göze çarpmadı. HDPyi temsilen de törene katılım olmadı.
 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024