Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2016 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Aralık 2015 - 09:56

27 Rus gemisi Türkiye tarafından tutuklandı

Büyüt
Küçült
27 Rus gemisi Türkiye tarafından

Türkiye ile Rusya arasındaki kriz, Akdenizin yanı sıra Marmara, Ege ve Karadenizin de ısınmasına yol açtı. Habertürkün haberine göre, Ankarada denizcilik sektörüne yön veren karar mercilerinde görev yapan güvenilir kaynaklar, 24 Kasımı izleyen haftada, Rusya Federasyonunun 5 Türk bayraklı gemiyi, Karadeniz Memorandumu kapsamında yapılan denetimler sonucu limanlarında alıkoyduğunu (tutukladığını) söyledi.

Kaynaklar, Rusya Federasyonunun daha sonra da Türk bayraklı gemileri alıkoymaya devam ettiğini belirterek Bu rakam, dün itibarıyla 8e ulaştı dedi.

KARŞILIKLILIK İLKESİ KAPSAMINDA


Türkiye, önce Rusyanın bu tutumundan vazgeçmesini bekledi. Gemilerin tutulmaya devam etmesi üzerine Türkiye, karşılıklılık ilkesi çerçevesinde Akdeniz ve Karadeniz Memorandumları uyarınca yaptığı denetimlerde, eksikleri tespit edilen Rus gemilerini Türk limanlarında tutmaya başladı. Kaynaklar, 8 Aralıkta, Türk limanlarında alıkonulan Rusya Federasyonu bayraklı gemi sayısının 6 olduğunu belirterek Bu rakam, dün itibarıyla 27ye çıktı dedi.

RUSYA SORUNUN AŞILMASI İÇİN YEŞİL IŞIK YAKTI

Gemi trafiğini ve ticareti vuran tutuklamalar sonrasında Türk ve Rus denizcilik otoriteleri, e-mail üzerinden yazıştı. Rusya, bu sorunun aşılması için görüşme konusunda yeşil ışık yaktı. Türk yetkililer, Görüşmenin şekli ya da zamanı belli değil. Görüşme ve sorunu aşma konusunda bir niyet ortaya çıktı dedi. Rusya Federasyonu bayraklı gemilerin genelde yaşlı olduğu belirtildi.

Olcay AYDİLEK / HABERTÜRK





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024