Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2455 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Nisan 2015 - 12:57

27 polis tutuklama talebiyle Adliyeye sevk edildi

Büyüt
Küçült
27 polis tutuklama talebiyle Adliyeye sevk

İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde düzenlenen paralel yapıya yönelik operasyon kapsamında savcılıkça ifadesi alınan aralarında eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallının da bulunduğu 27 şüpheli, darbeye teşebbüs ile siyasal ve askeri casusluk suçlarından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında suç örgütü kurmak, örgüt üyesi olmak, siyasal casusluk, resmi evrakta sahtecilik, kişisel verileri usulsüz kaydetme ve bilgisayar verilerini silme suçlarından gözaltına alınan 27 şüpheli polisin emniyette savcılıkça alınan ifadeleri tamamlandı.

Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç ve komiser Ali Kavlakın ise emniyetteki işlemleri sona erdi. Soruşturma savcısı, eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallının da aralarında bulunduğu 27 kişiyi, cebir ve siiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs ile siyasal ve askeri casusluk suçlarından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti.

Gözaltında bulunan 29 şüpheli, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan yerleşkesinden sabah saatlerinde Çağlayandaki İstanbul Adalet Sarayına getirildi. Şüpheliler, burada Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi. Mahkemeye sevk edilen 27 şüphelinin hakimlik sorgusunun başlaması bekleniyor. Ardıç ve Kavlakın ise savcılıkça ifadelerinin alınmasına adliyede devam edilecek.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024