Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2066 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Kasım 2015 - 15:48

25 fıstık çamı kesimine 5 yıl hapis istemi

Büyüt
Küçült
25 fıstık çamı kesimine 5 yıl hapis

Türkiyenin sayılı tatil bölgelerinden Çeşme Dalyandaki Erbil Sitesinde, 2014 yıının Eylül ayında site sakinleri arasında ağaç kesme krizi yaşandı. Sitenin ortak kullanım alanındaki fıstık çamlarının deniz manzarasını kapattığı gerekçesiyle bazı ev sahiplerince kesilmesi talep edildi. Bu duruma bazı site sakinleri karşı çıktı.

12YE KARŞI 14 OYLA, 25 AĞAÇ KESİLDİ

Ağaçların bulunduğu bölgenin tapu kayıtlarında Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı ve III. Derece Doğal Sit Alanı olarak gösterilmesine rağmen, sitenin yeni yönetimi ağaçların kesilmesi konusunu ev sahiplerini oyuna sundu. Oylama sonrasında 12 red oyuna karşılık 14 kabul oyuyla, fıstık çamlarının kesilmesine karar verildi.

Karardan bir gün sonra da iddiaya göre sitenin yeni yöneticisi Nesrin Poslunun talimatıyla 15 yaşındaki 25 fıstık çamı, Hamdi Çetin ve Nurullah Tepe tarafından motorlu testereyle kesildi.

RED OYU VERENLER ŞİKAYET ETTİ

Ağaçların kesilmesine Red oyu veren site sakinleri, bunun üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ağaçların bulunduğu bölgenin, kesimden önceki ve sonraki halleri de suç duyurusundaki dosyada yeraldı. Ağaçları kesen Hamdi Çetin ve Nurullah Tepenin talimat aldıklarını söyledikleri yönetici Neslin Poslu hakkında adli soruşturma başlatıldı.

Yaklaşık bir yıl süren soruşturma sonrasında savcı, Nesrin Poslu hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Nesrin Poslunun Çeşme Asliye Ceza Mahkemesinde, hakim karşısına çıkacağı belirtildi. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024