Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2711 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Aralık 2015 - 09:31

2 general komutasında dev operasyon

Büyüt
Küçült
2 general komutasında dev

Bölgedeki Jandarma Özel Harekt (JÖH) birlikleri de operasyonda iki tugayın komutası altında yer alıyor. Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, operasyonlarda dün saat 16.00 itibariyle 12 terörist etkisiz hale getirilirken, 1 güvenlik görevlisi de yaralandı. 10 bin asker ve polisle operasyon Şırnakın Cizre ve Silopi ilçelerinde önceki gece operasyon başlatıldı.

İKİ TUĞGENERAL KOMUTA EDİYOR

Jandarma ve polis özel harekt timlerinin de destek verdiği, yaklaşık 10 bin güvenlik gücünün katıldığı operasyona iki tuğgeneral komuta ediyor. İlçe merkezine giren tanklar, barikatları ve hendeklerdeki bombaları yok ediyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde beklenen büyük operasyon önceki gece başladı. Pazartesi gecesi saat 23.00ten itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilen Şırnakın Cizre ve Silopi ilçelerindeki sessizlik önceki gece bozuldu. Cizrede güvenlik güçleri ile PKKlı teröristler arasında mahalle aralarında çatışmalar çıktı. İlçeden gece boyunca silah ve patlama sesleri duyuldu. Cizredeki çatışmaların hendek ve barikatların yoğunlukta olduğu Sur, Cudi, Nur ve Yafes mahallelerinde yoğunlaştığı belirtildi. Sabaha kadar aralıklarla devam eden çatışmalara, özel eğitimli jandarma timleri de polis özel harekat timleri ile birlikte katıldı. Bu ilçelerde tank ve zırhlı araçlarla operasyon yoğunlaştırıldı. Isparta, Bolu, Sivastaki komando birlikleri, jandarma ve polis özel harekt timlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişilik güvenlik gücü, operasyonlara katılıyor.

TANKLAR İLÇEDE

Cizrenin hkim tepelerine konuşlandırılan tanklar dün ilçe merkezine indi. Tanklar, terör örgütü PKK üyelerinin Nur ve Cudi mahallerinde kurduğu ve patlayıcı tuzakladığı barikatları ateş altına alarak imha etti. Tank atışları sırasında patlayıcıların infilak ettiği barikatlardan şiddetli patlama sesleriyle dumanlar yükseldi. Hastane Caddesinden geçen askerlere ateş açıldı. Askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 1 terörist öldürüldü. Yetkililer, ilçedeki operasyonların barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve PKKnın gençlik yapılanması YDG-Hliler şehirden temizlenene kadar kararlılıkla süreceğini söyledi.

TERK EDEMİYORLAR

Silopi ilçesinde de önceki gece polis ve askerler, hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve teröristleri etkisiz hale getirmek için zırhlı araçlarla geniş kapsamlı operasyon başlattı. Başak Mahallesinde jandarma özel harekt timlerine, PKKlılar tarafından bir inşaattan otomatik silahlarla ateş açıldı. Jandarmaya roketatarla saldırmaya hazırlanan 1 terörist öldürüldü. Silopinin çevresine ise tankların konuşlandırıldığı görüldü. Özel harekt polisleri ve jandarmanın tek tek evlere girerek teröristleri aradıkları kaydedildi. Sokağa çıkma yasakları nedeniyle ilçe sakinlerinin gıda ve su sorunu yaşadığı bildirildi. Çatışma ve yasak nedeniyle halk, ilçeyi terk edemiyor.

 

HDPLİ VEKİL PAYLAŞTI

Silopide bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından Silopide İpek Yolunda çekilen tanklara ait bir fotoğraf paylaştı. Encü fotoğrafa, Silopide mahalleler tanklarla dövülüyor mesajını yazdı. Diyarbakırın Sur ilçesinde de sokağa çıkma yasağı uygulanan 6 mahalle ve bir caddede, terör örgütü PKKya yönelik başlatılan operasyon dün de devam etti.

SURDA GIDA YARDIMI

11 Aralıkta ilan edilen sokağa çıkma yasağından önce bini aşkın vatandaş evlerini terk etmek zorunda kaldı. İmknı olmadığı için evlerinde kalan ailelere Kaymakamlık tarafından ekmeğin yanı sıra gıda yardımı da yapılıyor. Sur Kaymakamı Memduh Tura, yasağın uygulandığı bölgelerde 25 bin vatandaşın yaşadığını belirterek, Ailelere muhtarlar aracılığıyla kuru gıda paketi ulaştırıyoruz. Şu ana kadar 500 ailemize kuru gıda paketi ulaştırdık dedi. Mardinin Mazıdağı ilçesinde devriye görevi yapan askeri araca teröristler tarafından roketli saldırı düzenledi. Saldırıda 3 asker yaralandı. Yaralı askerler, Mardin Devlet Hastanesine sevk edildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024