Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2181 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Aralık 2015 - 10:53

2 ay sonra ifade

Büyüt
Küçült
2 ay sonra

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakanın 30 Eylül gecesi Nişantaşındaki evinin önünde uğradığı saldırıyla ilgili halen iddianame hazırlanmazken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Mehmet Şenay Baygın, olaydan 2 ay sonra dün, Ahmet Hakanın ifadesini aldı.

Ahmet Hakanın avukatı Turgut Kazan, Yine bir Türkiye klasiği yaşıyoruz. İstedikleri soruşturmayı istedikleri gibi bekletiyor veya sonuçlandırıyorlar. Bu da baştan sona bir örneği dedi.

Ahmet Hakan, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şenay Baygına verdiği ifadesinde, Olay esnasında olayın şokuyla tam hatırlamamakla beraber tüm şüpheliler hakaret ve tehdit ettiler dedi. Hakan şikyetçi olduğunu ve uzlaşmak istemediğini söyledi. Dosyada yer alan fotoğrafların gösterildiği Hakan, kendisine vuran, gözlüğünü kıran, hakaret ve tehditte bulunan Ahmet Şengüleri teşhis etti. Ahmet Hakan şunları söyledi: Uğur Adıyaman, ilk etapta şoförümle muhatap olan şahıstır. Kamuran Ergin elinde bira şişesi olan ve korumamı tehdit eden kişiydi. Fuat Elmas da olay yerindeydi. İlk etapta üzerime Ahmet Şengüler geldi. İşte bu Ahmet Hakan, adi şerefsiz diyerek yüzüme yumruk attı ve gözlüğüm kırıldı. Yere düştüm ve kalkarak can havliyle karşı kaldırıma geçtim. Karşı kaldırımda birisi Ahmet Şengüler olmak üzere diğerinin kim olduğunu bilmediğim kişiler beni tekmeledi.

UZLAŞMAK İSTEMİYORUM

Şüphelilerin hepsi bana hakaret etti. Tehdit içerikli sözleri olayın şoku nedeniyle anımsamıyorum. Ama tehdide maruz kaldım. Olay yerinde komşu apartmanlardan birinin içine girdim. Bu nedenle saldırının devamını engelledim. Yoksa saldırı devam edecekti. Şikyetçiyim. Uzlaşmak istemiyorum.

Ahmet Hakanın avukatı Turgut Kazan, Aslı Kazan ve Serdar Laçin tarafından İstanbul Başsavcılığına verilen dilekçede, saldırının örgütlü bir eylem olduğu, talimatların Yahya Kemal Gezer tarafından verildiği belirtildi. Şüphelilerin ifadelerine göre onun da talimat aldığı vurgulanarak, Tüm örgüt kademesi ortaya çıkartılarak bir an önce iddianame düzenlenmesini istiyoruz denildi.

Gazeteci Hayko Bağdat da Ahmet Hakana inen yumruğun sebebi Recep Tayyip Erdoğandır başlıklı yazısı nedeniyle Cumhurbaşkanına hakaret suçundan şüpheli olarak ifade verdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024