Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1601 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Kasım 2015 - 15:39

1 Kasım sonrası Erdoğan ilk kez muhtarlara seslendi

Büyüt
Küçült
1 Kasım sonrası Erdoğan ilk kez muhtarlara

Beştepede muhtarlara seslenen Erdoğan, 1 Kasım seçim sonuçlarıyla ilgili en kapsamlı değerlendirmesini yaptı. Çözüm sürecine denilecekse artık Milli birlik ve kardeşlik süreci denilmesi gerketiğini ifade eden Erdoğan, Teröristler silahları betona gömüp, yurt dışına çıkana kadar mücadelemiz sürecek dedi.

Seçimler sonrası gelen kucaklaşma çağrılarına da dikkat çeken Erdoğan, Şimdi  birileri diyor ki şimdi kucaklaşma zamanı. Bize akıl vermesinler. Biz kucaklamayı çok iyi biliriz, yeter ki karşımızdaki de bizi kucaklamayı bilsin dedi.

2023 hedeflerine ilişkin de ayrıntılı değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, 3. köprü, 3. havalimanı, kanalistanbul gibi projelerin mutlaka tamamlanacağını söyledi.

Yeni anayasa konusunda partilerin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Erdoğan, 7 Haziran seçimleri öncesinde sık sık bahsettiği ancak 1 kasım seçimleri öncesinde pek dile getirmediği Başkanlık sistemiyle ilgili ise hiç konuşmadı.

İşte Erdoğanın açıklamalarının satır başları:

7 Haziran seçimleri Türkiyenin alışık olmadığı bir meclis tablosu ortaya koydu.

Yüzde 60lık blokla yüzde 41 oy alan partiyi yok saydılar.

Terör örgütünün güdümündeki partiler hendekler kazılmasına ses çıkrmadı, destekledi.

Türkiye çatışma haberleriyle, şehit acılarıyla dolu bir gündeme hapsedilmeye çalışıldı.

Paralel yapı şer şebekesi tüm imkanlarını Türkiyenin kazanımlarına saldırmakla kullandı. Kendilerine amiral gemisi diyenler de bu oyuna destek oldular. İş dünyası da koroya katıldı. Bir iş admaı şunu söyledi: 11 yıldır bekletilen bir yol işini almış. Aynen batıdaki gibi beton asfalt dediğimiz üzerine de daha sonra soğuk ve sıcak asfaltın atıldığı bir yol alacak. Ben o yolun ihalesini aldım ve yanımda çalışanların hepsi benim oradaki kardeşlerim gelip beni tehdit ediyor.ç Patronunuz şu kadar para verecek şu kadar para verecek. Verilmediği için 20 iş makinesini yakıyor. Ben de Kürdüm diyor. Batıda olduğu gibi burada da yol yapıyoruz yapmayın etmeyin demesine kalmadan onun da taksitle aldığı arabayı da yaktılar.

KATİL DEVLET KATİL SARAY DEDİLER

Yakıp yıkarken bunun bedelini bana fatura etmeye çalıştılar. Ne dediler, katil devlet ne dediler katil saray!

Şırnaka, Hakkari^ye havalimanı yapılacağına kim inanırdı ya? Bunları biz yaptık. Batıdaki insan benim kardeşim doğudaki Kürt zaza kardeşim de benim kardeşm. Beni yaratan allah onu da yarattı.

Sadece bu fitne ateşini körüklemekle yetinmediler. yurt dışında aleyhimize kampanyalar yürüttüler. Merkele gelme çağrısı yaparken çeşitli ülkelerde etki ettiği akademisyen ve gazetecileri etkileyip bildiriler imzaladılar. Onlar da sorma nezaketini göstermediler. Türkiyeyi tanımadılar uzattıkları kağıda imza attılar.

Tüm bunlar yaşanırken benim sessiz kalmam düşünülemez. 10 Ağustos öncesinde ne demiştim, alışılmış bir Cumhurbaşkanı olmayacağım dedim. Bazıları dedi ki tarafsız olacaksınız. Ben hak konusunda tarafsızım ama ben milletten tarafım.

Koalisyon kurulamayınca Türkiyeyi seçime götürdüm. Ben burada muhtarlarımıza bir şey söyledim. Beştepenin yolunu bilmeyenler yola gidilir mi dedim. Biz bugüne kadar tüm sorunlarımızın çözüm adresi olarak milli iradeyi gören bir anlayışa sahibiz.

7 HAZİRAN SONRASI UZLAŞMADILAR KENDİ HESAPLARINI UYGULAMAK İSTEDİLER

7 Haziran seçimleri sonrası siyasi partilerimiz iyi bir sınav vermedi. uzlaşmak yerine kendi hesaplarını uygulamaya çalışan partilere bu politikalarını onaylamadıklarını gösterdi. Milletimiz 1 Kasımta koalisyon istemiyorum güçlü tek parti ile yoluma devam etmek istiyorum mesajı verdi.

Bu millet Türkiyeyi istikarar ve güven ortamından uzaklaştıracak hiç bir girişime geçit mermemektedir. Demokrasiyi, huzuru, kalkınmayı önceliği haline getirmeyen hiç bir partinin başarı gösteremeyeceği açıkça ortaya çıktı.

Ülkenin ve milletin geleceği için siyaset üretenlerle yeni Türkiyeyi savunanlarla eski Türkiye refleksleriyle hareket edenler bir kez daha görülmüştür.

Milletimiz terör örgütlerine ve onlara sırtını yaslayanlara karşı mesjaını açık bir şekilde ifade etmiştir. Milletimiz yerli, ve milli duruş sergileyenlerin yanında yer aldığını göstermiştir. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.

Değerli kardeşlerim en batıdan en doğuya 78 milyonuyla biz Türkü Kürdü Lazı Çerkezi Arabı Boşnakı Zazası, kim varsa biz tek milletiz. bunu bir defa kabulleneceğiz. Birbirimizi de makam mevki için değil birbirimizi Allah için seveceğiz.

Kimse beni Cumhurbaşkanı olduğum için sevmesin, kimse kimseyi zengin olduğu için sevmesin. Bu kardeşiniz de ölecek. Bizi mezara gömdükleri gün bu Cumhurbaşkanıydı demeyecek hoca efendi er kişi diyecek. Bu kubbede hoş bir seda bırakmışsak ne mutlu bize.

KÜRDÜM DE AMA KÜRTÇÜLÜK YAPMA

Ben Türküm de, ben Kürtüm de, Ben Romanım de. Ama Kürtçülük yapma, Türkçülük yapma, Romancılık yapma.

Biz yapıyoruz siz yakıyorsunuz ya. Türkiyenin tamamında üniversite var ya. Benim Hakkarili kardeşim fakirdir çocuğunu İzmire gönderemeyebilir, Ankaraya gönderemeyebilir. Ama sen ayğaına gelen üniversiteyi tararsan, bombalarla yıkmaya çalışırsan oradkai akademisyenleri tehdit edersen biz oraya profesör gönderemeyiz. Bunlar bizim işimizi zor kılıyor.

KENDİ TABUTLARININ ÜZERİNE KENDİ PAÇAVRALARINI SERİYOR

Bu beyler bizim bayrakla sorunumuz yok diyor ama bayrağımızı gördüğü yerde kaçıyor. Bazen de göstermelik yapıyor, 7 Hazirandaki gibi. Kendi tabutlarının üzerine kendi paçavralarını sarıyorlar. Ne bu?

Siz muhtarlarımızla bu yanlışları düzelterek daha güzel günlere inşallah gideceğiz.

Güvenlik güçlerimiz dağ taş demiyor. Şehidimiz de oluyor. Biliyorum aileler bu noktada çok derli. O şehitlik makamı öyle bir makam ki o zaten Allah için vatan için mücadele edenlerin kazandıkları bir rutbe.

Devlet içinde devlet olmaz. Bizim tek devletimiz var Türkiye Cumhuriyeti Devleti.

YENİ ANAYASA

1 kasımın en önemli mesajlarından birisi de yeni anayasa meselesini çözme meselesidir. Dah önce hazırlanan yeni anayasa komisyonları var. Biz sayımız kadar temsilci istemiyoruz dedik. 4 parti de olsun dedik. Muhalefet 9 üyeyle temsil edildi biz 3 üyeyle temsil edildik. Ama ne yazık ki hepsi masadan kalktı. Temenni ederim ki yeni dönemde yeni anayasa sürecine katkı vermekten kaçmazlar.

Yeni anayasayı engelleyici tarzda tutum takınanglar bunun hesabını 4 yıl sonra yine verirler.

Dün kısa da olsa sayın Başbakanla görüştüm. Yeni anayasa ile ilgili kendisinin de muhalefetle görüşmeyi planladığını öğrendim. Temenni ederim ki uzlaşma sağlanır ben de Cumhurbaşkanı olarak üzerime düşeni yaparım.

TAYYİP ERDOĞANI SEVERSİN SEVMEZİN AMA BURAYA KATİL DİYEMEZSİN

Benim 78 milyonla derim yok. Ama 78 milyon şu makamı kendi makamları olarak kabul etmek zorundadır. bu mekan Cumhurun makamı değildir Cumhurun makamıdır. Tayyip Erdoğanı seversin sevmezsin o senin bileceğin iş ama buraya katil diyemezsin.

AVRUPA ÜLKELERİ HALA ADAM SEÇEREK MÜLTECİ ALIYOR

Avrupa ülkeleri son aylarda kendi kapılarına dayanan mülteciler karşısında telaşa kapıldılar. Neredeyse birbirlerine düştüler. ABnin geleceğini tartışmaya açtılar. Avrupa, kendi ülkelerine yaklaşan gemileri botları baıtrmaya çalışırken biz 64 bin mağduru denizden toplayıp canlarını kurtardık. Sahil güvnelik botlarımız gece gündüz topluyor , barınma yerlerine alarak ülkelerine gönderiliyor.

Avrupa eğitimine, öğretimine, yaşına bakarak mülteci seçiyor. Olmaz önce insan olarak bakacaksın. Suriyedeki mesele er geç bitecek bu insanlar evlerine gidecek. Bu noktada Türkiyenin sağladığı duruş ve batının yaptığı kalacak. Biz öyle bir medeniyetin mensuplarıyız ki yarım elini uzatana Ensar, o kapılardan gelip eli tutanlara da muhacir deniz. Onlar bombalardan kaçtılar.

Şimdi  birileri diyor ki şimdi kucaklaşma zamanı. Bize akıl vermesinler. Biz kucaklamayı çok iyi biliriz, yeter ki karşımızdaki de bizi kucaklamayı bilsin

Bizim gönlümüzün sınırları gardaşlarımızın yaşadıkları her yeri kapsayacak kadar geniştir.

Eğer bizi topraklarına kabul etmeyecek birileri olmasaydı ne yapardık. Öyleyse bizim bu vatandan başka vatanımız olmadığına göre bize bu vatanı dar etmeye çalışanlara biz bu vatanı dar ederiz.

BAZILARI YOLSUZLUK FALAN FİLAN DİYOR

Bazıları yolsuzluk falan filan diyor. Yolsuzluğun yapıldığı bir ülkede bunlar olabilir mi? Dünyada yardım konusunda dünyada el veren 3. ülkeyiz. Ama ne yaparlarsa yapsınlar biz bunların çelmelerine takılmayacağız. 7 Haziran sonrasında Türkiyenin içine girdiği siyasi belirsizlik ortamını bölgedeki sorunu derinleştirmek isteyenler bu konuyu gözden geçirsin. Bu vatanı seviyorsak gelin el ele verelim şu ülkedeki sıkıntılar hep birlikte aşalım. Büyüme hızında elhamdülillah dünyadaki bir çok ülkeye fark atacak konumdayız. 15-16 Kasım tarihlerinde G-20 toplantısı yapacağız. Dünya ekonomisinin yüzde 85ini oluşturan ülkeler bizim başkanlığımızda toplanacak. Bu toplantıyı bu kardeşiniz yönetecek.

TARTIŞMA DÖNEMİ BİTMİŞTİR SONUÇ ALMA DÖNEMİ BAŞLAMIŞTIR

Suriyenin, Irakın geleceğini konuşacağız. Bölgemiz huzura kavuşana kadar mücadelemizi de Türkiye olarak sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemin demokrasi ve kalkınma hamlesini bir kez daha tazelediğimiz dönem olacağına inanıyorum. Yarın, bugünden daha iyi olacak hiç endişeniz olmasın. Terör örgütüne karşı ülke içinde ve dışında devam eden operasyonlar devam ediyor.

BU SÜRECE İSİM ARANIYORSA BU MİLLİ BİRLİK VE KARDEŞLİK SÜRECİDİR

Terör örgütü silahları betona koyana kadar, tüm elemanları ülke dışına gidene kadar bu mücadleeyi sürdüreceğiz. Örgütün şehirdeki yapılanmaları çökertilene kadar güvenlik birimlerimizin operasyonları devam edecek. Önümüzdeki dönem konuşma tartışma dönemi değildir sonuç alma dönemidir. Bu işe illa bir isim aranıyorsa bunun adı artık milli birlik ve kardeşlik sürecidir.

Bu kardeşinize kadar hiç bir başbakan Kürt kardeşine kardeşim diyememiştir, ama bu kardeşiniz Kürt kardeşim demiştir. Gitmediğim yer kalmadı. 78 milyon sorumluluğumuzda olduğu için yapacağız. Biz devlet millet kaynaşmasını istiyoruz. Biz geldiğimizde devlet önde insan arkadaydı biz ne dedik önce insan sonra devlet dedin.

Biz göreve geldiğimiz andan itibaren olağan üstü hali kaldırdık. Yeni talepler gelmeye devam ediyor ve cevap vermeye devam edeceğiz. At denize balık bilmezse halik bilir.

DEVLET KÜRT İNSANINA KURŞUN SIKMAZ TERÖRİSTE KURŞUN SIKAR

Bölücü terör örgütü ve onun güdümündeki parti geçtiğimiz yıldan beri çok kötü bir sınav vermektedir. Suruç saldırısından bu yana 160 şehidimize karşı sorumluluğumuz var. Diyor ki 2000 kürt insanı öldürüldü. Kusura bakma şunu öğrenmen lazım. Bu devlet Kürt insanına kurşun sıkmaz, bu devlet teröriste kurşun sıkmaz.

Bu devlete yöneltilen tek bir silah yok edilmedikçe mücadele devam edecektir.

İstanbulda inşaası süren yeni havalimanı inşallah dünyanın ilk 3 havalimanından biri olacak. Önemli olan Yavuz Sultan Selim köprüsü. Asya ve Avrupayı birbirine bağlarken havalimanıyla da birleşecek. Bir de Avrasya tüneli var. O da 2016 başlarında açılacak. Marmaray zaten raylı sistem. Vakit nakittir. Bu yol medeniyettir anlayışının ürünüdür. Yapamazlar edemezler dediler ama yaptık. Fatih dedemiz karadan gemileri yürürttü. Bizans Haliçte gemileri görünce şok oldu. Biz de denizin altından gitmeliyiz. 2. deniz altı da bitmek üzere oradan da araçlar geçmek üzere.

İzmir Körfez geçiş köprüsü, nükleer santraller, Kanalistanbul gibi adımlar mutlaka hedefine ulaşacak. Bunlara Çanakkale Boğaz Köprüsü başta olmak üzere yenilerini ekleyeceğiz.

1 KASIM SABAHI GÜNE TEDİRGİN BAŞLAYANLAR...

Bizi hazmedemeyenler var ama hazmedecekler. Bu ülke özgürlükler konusunda bir çok ülkeye örnek gösterilecek özgürlüklere sahip. Bunlar belli partilerin değil tüm Türkiyenin hedefidir. 1 Kasım  sabahı güne tedirgin başlayan insanlarımız 1 Kasım akşamı büyük bir mutluluğu elde etmiştir. Birileri hep kucaklaşmaktan bahsediyor. Tamam biz hazırız siz hiç kucaklaşmadınız. Siz 2 Kasımda iç savaş çıkadınız. Eğer bunlar bunu konuşuyorsa bunlar ihanet şebekesidir. o beklenti terör örgütlerinin beklentisidir. Ama bunlar aydın geçinene karanlıklar. Bu ülkede iş savaş hayalinde olanlar bilsin ki Türkiye tüm kurumlarıyla ayaktadır ve bunu hesabını soracak güçtedir.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024