Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1977 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Haziran 2015 - 13:17

10 gündür kayıp askerin ailesi endişeli

Büyüt
Küçült
10 gündür kayıp askerin ailesi

İzmirin Buca İlçesi Merkez Komutanlığında vatani görevi yapan ve 4 aylık er olan Osman Karadeniz, iddiaya göre birliğinden Denizliye sürgün edildi. 11 Haziran günü ortadan kaybolan Karadenizden bir daha haber alınamadı. Karadenizin Diyarbakırda yaşayan ailesi de çocuklarını bulmak için askeri yetkililerle yaptıkları görüşmeden bir sonuç alamadıklarını belirterek, hayatından endişe duyduklarını dile getirdi.

Anne Rahime Karadeniz, oğlu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaştan yardım istedi.

Anne Karadeniz, Ben oğlumu istiyorum. Askerler benim oğlumu kaybettirdi. Biz askere güvenerek oğlumuzu onlara teslim ettik. Oğlum zorla askere gitmedi, isteyerek gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaştan oğlumun bulunması için yardım etmelerini istiyorum. Ben Osmanımı istiyorum dedi. 

BU OLAYI KARANLIK BİR OLAY OLARAK DÜŞÜNÜYORUZ

Kardeşi Osman Karadeniz ile en son 11 Haziran günü telefonla görüştüğünü anlatan abla Zozan Karadeniz ise, o günden bu yana bir daha kendisiyle görüşemediklerini söyledi. Telefon görüşmesinde Osman Karadenizin, Denizliye sürgün edildiğini anlattığını söyleyen Zozan Karadeniz, kardeşine ulaşamayınca Denizli ve Bucadaki birlikleri aradığını belirterek, olumlu bir cevap alamadığını söyledi. Zozan Karadeniz, Bu olayı karanlık bir olay olarak düşünüyoruz. İzmir Bucadaki kışlaya gittiğimizde, Gidin kardeşinizi farklı yerde arayın dediler.

Farklı yer dedikleri ise, dağa gitmeyi kast ediyorlar. Askeri yetkililer, çocuğunuzu gidin dağda arayın, İdris Baluken sizin tanıdığınız zaten. Baluken bu konuda size cevap verir dediler. Kardeşimin neden Denizliye sürgün edildiğini sorduğumuzda ise, Kriterlerimiz böyle diye yanıt verdiler.  Diyarbakırda 5 Haziran günü HDPnin mitinginde yapılan bombalı saldırının ardından kışlada büyük bir tartışmanın olduğunu söylüyorlar.

Bu iddialar, askeri yetkiler tarafından reddedildi. Tüm siyasi partilere çağrımız, kardeşim Osmanın sağ salim bulunmasını istiyoruz. Tek sorumlu TSKdır. Kardeşimizi bulup bize getirmeleri gerekiyor. Çok kaygılıyız. Kardeşimin başına bir şeyler getirilmiş diye endişe ediyoruz. Biz bu olayın peşini asla bırakmayacağız dedi.

(Ahmet ÜN-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR/DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024