Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3029 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Nisan 2015 - 05:59

Zorlu topraklarda güçlü çocuklar yetiştiriyor

Büyüt
Küçült
Zorlu topraklarda güçlü çocuklar
Ekonomi Haberleri › Zorlu topraklarda güçlü çocuklar yetiştiriyor haberi Altınhas Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, 40 milyon lira yatırımla hayata geçirdiği Vega Okullarıyla ilgili, Bizim, zorlu toprakların güçlü çocuklarını yetiştirme gibi bir idealimiz var. Yeni Türkiye, böyle nesillerle olacak dedi.

Altınhas Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, ‘Zorlu topraklarda güçlü çocuklar yetiştirme felsefesiyle gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayat verdiği Vega Okullarının kapısını gazetelerce açtı. Altınhas Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, eğitime girmeye 2006 yılında karar verdiklerini belirterek, 2008de izin aldıklarını söyledi. Altınbaş, ancak küresel kriz nedeniyle o dönemde beklediklerini kaydetti. 2013 yılında ise Altınbaşın oğlunun anaokulundan itibaren öğretmeni olan ve şu anda Vega Okullarının da genel müdürlüğünü yapan Ebru Hocanın (Ebru Arpacı) Alman Nobel Okullarının bir ortak aradığını söylediğini kaydeden Altınbaş “Gittik, inceledik. Fakat öyle şeyler anlatıyorlar ki, onlarla baş etmemiz mümkün değil. Ceketimize kadar istiyorlardı, Know-how bedeli, danışmanlık bedeli, şu kadar para vs... Biz de bunun üzerine vazgeçtik ve sıfırdan yeni bir marka oluşturmaya karar verdik” dedi.

40 milyon liralık yatırım

Altınbaş, şunları söyledi: “Sonrasında biz Sultanbeylideki burayı gördük. Arsa sahibiyle sözleşme yaptık. Arsanın iki yıl içinde 10 milyon dolara alım opsiyonunu sözleşmeye koyduk. 10 milyon TL de bina ve okul için yatırım yaptık. Geçen yıl okulun açılışına 3-4 gün kala bina tamamlandı. Arsayı da satın alırsak toplamda 40 milyon lira civarında bir yatırım olacak.” “Bizim, zorlu toprakların güçlü çocuklarını yetiştirme gibi bir idealimiz var” diyen Altınbaş, “Büyük Türkiye, ancak böyle nesillerle gerçeğe kavuşabilir. Bu açıdan üzerimize düşen bu görev bilinci ve sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket ettik. Bizim bir de ayrıca vakıfımız (İmam Altınbaş vakfı) var. O vakıfla da okuma imkanı bulunmayanlara da burs veriyoruz” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER YETİŞTİRDİKLERİ TAVUKLARIN YUMURTASINI YİYOR

İstanbul Sultanbeylide 22 dönümlük bir arazide konumlanan Vega Okulları, 3 boyutlu teknolojiyle eğitim veriyor. Her sınıfta bir Türk, bir yabancı öğretmenin eğitim verdiği Vega Okullarında öğrenciler yabancı dil ağırlıklı eğitim görüyor. Okuma ve etkinlik alanı olarak iki bölümden oluşan 80 metrekarelik sınıflarda, en çok 20 öğrencinin eğitim aldığı Vega Okullarında 14 bin metrekare bahçe alanı bulunuyor. Tarım alanı ve tavuk çiftliği de var. Öğrencilerin tavukları besleyip, yumurtalarını alıyor ve kendi besinlerini yetiştirme şansını yakalıyor. Bahçesinde trafik için de özel bir alan ayırıyor. Öğrencilerine, akülü arabalarl trafik kurallarını öğreniyor.

SPOR VE SANAT BURSU

Muhakkak her öğrencinin bir spor dalıyla ilgilenmesini hedeflediklerini kaydeden Altınbaş, “Futbolda iyi olanlara mesela tam sporcu bursu vereceğiz. Futbola karşı özel bir sevgimiz var. Göztepeyi aldık geçmişte. 7 sene yatağın neresinde yattığımızı bilmeden geçirdik” dedi. Sanat bursu da vereceğiz diye araya giren Ebru Arpacı “Alternatif sporlara da önem veriyoruz. Eskrim, okçuluk yapan öğrencilerimiz de var. Türkiyenin bir çok alanda sporcu ihtiyacı var. Onları da destekliyoruz” diye bilgi verdi. Hem İstanbul hem de Türkiye için projeleri olduğunu belirten Ebru Hoca, gelecek planlarını şöyle anlattı:

Anadoluya açılacak

“Şu an İstanbulda 6 ana noktada olmayı amaçladık. Anadoluya da açılacağız. Bursa, Antep, Antalya, İzmir... Çok sayıda okul açabiliriz ama kaliteyi düşürmeden okul açtık diye açmak istemiyoruz. En önemli kaynağımız insan. İyi öğretmenler bulduktan sonra okul açacağız.”





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024