Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 9714 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Mayıs 2015 - 06:16

Ziylan 750 milyon liraya yaşam merkezi kuruyor

Büyüt
Küçült
Ziylan 750 milyon liraya yaşam merkezi
Ekonomi Haberleri › Ziylan 750 milyon liraya yaşam merkezi kuruyor haberi

Ziylan, ayakkabıcılıktan elde ettiği gelir ile gayrimenkul sektörüne girdi. Ziylan Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, Ataşehirdeki yaşam merkezinin 750 milyon liralık yatırımla hayata geçirileceğini söyledi.

Birol Keleş

50 yıldan fazla süredir ayakkabı perakendeciliği alanında faaliyet gösteren ve 2013te yüzde 50sini satan Ziylan Grubu, ortaklıktan kazandığı ile gayrimenkul alanına girdi.

2014te Ziylan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketini kuran Ziylan Ailesi, Ataşehirde 750 milyon lira yatırım ile gastronomi, eğlence ve kültür merkezi olarak dünyada ilk olacak WaterGarden İstanbul adıyla yeni bir proje geliştiriyor. İnşaatına başlanan ve 2016 yılının ilk çeyreğinde tamamlanacak komplekse hafta içi 50 bin hafta sonu 70 bin günlük ziyaretçi hedefleniyor. Projenin tanıtımı yapan Ziylan Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, projenin yüzde 40 özkaynak, yüzde 60 banka finansmanı modeli ile hayata geçirildiğini belirterek “WaterGarden İstanbulun inşasına başlarken içimiz çok rahat. Türkiyenin ekonomik istikrarına ve geleceğine güveniyoruz ve bu güvenle, uzun vadeli yatırımlar yapmaktan çekinmiyoruz” dedi.

2 bin kişiye istihdam

Ziylan, WaterGardenın inşaat sırasında bin, açıldıktan sonra 2 bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi. Ziylan, ev dışında yemek yeme kültürünün geliştiğine vurgu yaparken bunun önümüzdeki yıllar için fırsatlar doğurduğunu belirterek “Bu, sektörün potansiyelini çok açık bir şekilde gösteriyor” dedi. Ziylan ayrıca, WaterGarden İstanbul bünyesinde toplayacağı ‘gastronomi ve ‘eğlence markalarıyla, İstanbulun dünyanın sayılı marka şehirlerden biri olmasında da önemli rol oynayacağını söyledi.

Dünyada eşi benzeri yok 

WaterGarden İstanbulda 150 bağımsız birim bulunacak. Mehmet Ziylan, 5 bin metrekarelik bir show havuzunun 10 milyon Eurodan fazla yatırım ile hayata geçeceğini ve dünyada ilk kez su, ateş, müzik ve lazerin bir arada olacağını söyledi. Ziylan “Bu havuzun eşi benzeri yok” diye konuştu. Projede ayrıca  ‘mini golf, ‘extreme park, ‘çocuk parkı , 5 bin metrekarelik park, en az 50 yıllık geçmişi bulunan markaların yer alacağı nostalji sokağı ve organik pazar alanı da bulunacak.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024