Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2002 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Haziran 2015 - 06:22

Yunanistan için kritik pazartesi

Büyüt
Küçült
Yunanistan için kritik
Ekonomi Haberleri › Yunanistan için kritik pazartesi haberi

Aylardır süren Yunanistan ile kreditörler arasındaki pazarlıklardan çözüm çıkmadı. Yunan bankalarından mevduat kaçışı derinleşti. Pazartesi bankalar açılmayabilir. Aynı gün AB maliye bakanları da acilen toplanacak. Ülke için bir anlamda sonun başlangıcı olacak.

Aylardır süren pazarlıklardın ardından kreditörlerle ve AB ile anlaşamayan Yunanistan için bu kez kritik gün pazartesi olacak. Mevduat kaçışının derinleştiği ülkede pazartesi bankalar açılmayabilir. Aynı gün Euro bölgesi maliye bakanları Yunanistan için zirve yapacak. Financial Times kritik gün için ‘Saatli Bomba benzetmesi yaptı. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras yapılması planlanan zirveyi MEMNUNİYETLE karşıladığını belirterek “Euro Bölgesi liderlerinin Pazartesi günü yapacakları zirve, anlaşmaya giden yolda olumlu bir gelişme” dedi. Çipras “Kriz ve dehşet senaryoları üretenlerin hepsinin haksız çıkacağını” belirtirken, Yunan bankalarından 5 günde çekilen mevduat 4.2 milyar Euroyu aştı.

4.2 milyar Euro mevduat çıktı

Geçen haftaya kadar günlük ortalama 200 ile 300 milyon Euro olan mevduat çıkışı, pazartesi-perşembe arası toplam 3 milyar Euroya yaklaştı. Dün çekilen mevduat 1.2 milyar Euroyu buldu. Böylece bir haftalık mevduat çıkışı 3 milyar Euro oldu. Avrupa Merkez Bankası Yöneticisi Benoit Coeure bir soru üzerine Yunan bankalarının pazartesi günü açılıp açılmayacağı konusunda emin olmadığını söyledi.

Çipras:  Fırtınadan korkmuyoruz

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, sözde Yunanistan sorununun, tüm Avrupa Birliğinin sorunu olduğunu savunarak, “Şu anda bir fırtınanın ortasındayız. Ancak bizler deniz kenarında yaşayan insanlarız, bu fırtınadan korkmuyoruz” dedi. St. Petersburgta düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumunda konuşan Çipras, Yunanistanın ekonomik anlamda yaşadığı “fırtına” nedeniyle, güvenli bir liman bulması gerektiğine işaret etti. Çipras, Rusyanın Yunanistanın en önemli ortaklarından biri olduğunu kaydetti. 

ALMANYA UMUTSUZ DEĞİL, İSPANYA HER OLASILIĞA HAZIR

Almanya hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Euro bölgesi maliye bakanlarının perşembe günkü toplantısında reform karşılığı Yunanistana mali yardım konusunda anlaşma çıkmamasından Berlinin üzüntü duyduğunu ancak hâlâ bir anlaşmaya varılması konusunda umutlu olduğunu söyledi. Seibert, düzenlenen basın toplantısında “Anlaşmaya varmak için henüz geç kalınmış değil, böyle bir anlaşmanın mümkün olduğunu düşünüyoruz” dedi. Seibert, Yunanistanın Euro bölgesinde kalması için Berlinin elinden gelen her şeyi yapmak istediğini, ancak bunun için Atinanın yeni reform önerileri getirmesi gerektiğini belirtti. Bu arada Yunanistan krizi Portekiz ve İspanya gibi diğer AB ülkelerini çok fazla endişelendirmiyor. Portekizde dün mecliste konuşan Başbakan Coelho, “Portekiz ve İrlanda, 2010da yaşananların tersine Yunanistanda olanların olası olumsuz sonuçları karşısında umutsuz ve kaygılı değil” dedi. İspanya Ekonomi Bakanı Luis De Guindos da “Yunanistanın Eurodan çıkması halinde İspanyanın bir risk planına ihtiyacı olmaz” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024