Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1816 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Haziran 2015 - 08:17

Yunanistan için en kritik gün geldi, çattı

Büyüt
Küçült
Yunanistan için en kritik gün geldi,
Ekonomi Haberleri › Yunanistan için en kritik gün geldi, çattı haberi

İflasın eşiğindeki Yunanistan için tarihinin en önemli günü geldi çattı.

Avrupa Birliği liderleri ve Yunanistanın kreditörleri iflasın eşiğindeki Yunanistan için bugün bir araya geliyor. Atinanın geleceğinin belirleneceği bu toplantı öncesi komşu liderleri bugün bir anlaşmaya varılmasını umduklarını, daha önce IMF, AB ve Avrupa Merkez Bankası yetkililerine sunulan öneriler üzerinde küçük de olsa değişikliklere gideceklerini açıkladı. İktidara geldiği ocak ayından bu yana 3lü troyka olarak adlandırılan AB, IMF ve ECBnin kemer sıkma politikaları karşılığında kredi vereceklerine karşı itiraz eden ve bu politikaları benimsemeyeceğini vurgulayan Atinanın, bugünkü müzakelerden bir sonuç çıkaramazsa iflasa gideceği belirtiliyor. Bu ay sonuna kadar Atinanın IMFye ödemesi gereken 1.6 milyar Euroluk borcunu ödemesi gerekiyor. Atina yönetimi ise AB ve IMFnin kurtarma paketinin son dilimi olan 7.2 milyar Euroyu alabilirse bu ödemeyi yapabileceğini açıklamıştı.

Piyasalar beklemede

Almanya Başbakanı Angela Merkel de zirve öncesi bir uyarı yaparak Yunanistan ve alacakları arasında bir anlaşmaya varılması gerektiğini belirterek aksi takdirde zirveden olumlu bir sonuç çıkmayacağını söyledi. Geçtiğimiz hafta Yunan banklarında 4 milyar Euroluk bir nakit çıkışı yaşanmıştı. İflasını açıklaması durumunda Yunanistan etkisi Avrupada kendini ciddi bir şekilde gösterecek. Dünya piyasları da bugün saat 14.00da başlayacak zirveye odaklandı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024