Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2968 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Mart 2015 - 06:20

Yıldız Holding Ak Gıdayı halka açıyor

Büyüt
Küçült
Yıldız Holding Ak Gıdayı halka
Ekonomi Haberleri › Yıldız Holding Ak Gıdayı halka açıyor haberi

Yıldız Holdingin büyük şirketlerinden Ak Gıda, sermayesinin yüzde 45ini halka arz etmek için SPKya başvurdu.

Yıldız Holdingin iştiraki Ak Gıda, paylarının halka arzı için Sermaye Piyasası Kuruluna başvurdu. Yıldız Holding ve halka arzda paylarını satacak olan diğer Ak Gıda pay sahipleri, birincil halka arz kapsamında mevcut sermayenin toplam yüzde 45ine kadar olan paylarını satmayı planlıyor. Ak Gıda, süt işleme kapasitesine göre, Türkiye süt ve süt ürünleri sektöründe toplam süt kullanımı bakımından en büyük üreticisi konumunda.

Cirosu 2 milyar lira

Yıldız Holding Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, Ak Gıdanın satış gelirlerinin 2014 yılında 2013e kıyasla yüzde 16.7lik büyüme gerçekleştirdiğini belirterek, “Şirketin 2014 yılı itibariyle satış gelirleri 2 milyar lira olarak gerçekleşti. Ak Gıda, Türkiye çapında kurulu 5 adet üretim tesisi ile günlük 4 bin tonluk çiğ süt işleme kapasitesine sahip. Bu kapasite ile alanında Türkiyenin en büyük üreticisi konumunda.

Şirket, 2014 yılında 41 ülkeye gerçekleştirdiği ihraç kayıtlı satışlarla (özellikle Ortadoğu bölgesi) 84.7 milyon lira gelir elde etti. Ak Gıda, Yıldız Holdingin markası olan Ülker ismiyle Suudi Arabistanda labne pazarının da lideri konumunda” diye konuştu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024