Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1941 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Haziran 2015 - 05:42

Yerli Uçak için şirket kuruldu

Büyüt
Küçült
Yerli Uçak için şirket
Ekonomi Haberleri › Yerli Uçak için şirket kuruldu haberi

Geçtiğimiz haftalarda Başbakan Davutoğlunun müjdesini verdiği yerli uçak projesinde önemli bir adım atıldı. SNC, Türkiyenin ilk bölgesel jet uçağını üretmek için yeni Türk şirketi TRJeti resmen kurdu. Haber Paris Havacılık fuarında açıklandı.

Türkiyenin 70 yıllık rüyası olarak belirtilen ve Başbakan Ahmet Davutoğlunun geçtiğimiz haftalarda müjdesini verdiği yerli uçakta önemli bir adım atıldı. Sierra Nevada Corporation (SNC) Türkiyenin ilk bölgesel jet uçağını üretmek için yeni Türk şirketi TRJeti resmen kurdu. SNCnin, Bölgesel Uçak Projesi kapsamında ülkenin ilk bölgesel jet uçağını üretmek üzere, 27 Mayıs 2015 tarihinde T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının desteğiyle Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) ile imzaladığı Mutabakat Zaptının ardından beklenen açıklama dün Paris Air Show fuarında geldi. Fuarda Türkiyenin yerli uçak üretim projesi ‘TRJetin uluslararası tanıtımı yapıldı. Merkezi Ankarada bulunan bir Türk şirketi olan TRJet, Bölgesel Uçak Projesinin yanı sıra ticari havacılık sektöründe de hizmet verecek. Kısa bir süre önce başlatılan Bölgesel Uçak Projesinde Türkiyenin ilk yerli yolcu uçağı TRJ628in üretimine giden ilk adım olarak Dornier 328 (D328) uçaklarının modernize edilmiş bir versiyonu olan TRJ328den yararlanılacak. TRJ328 uçaklarının yanı sıra diğer çeşitleri de üretip satacak olan TRJet şirketi Türkiyenin ilk yerli yolcu uçağının hayata geçirilmesinde çok önemli bir rol oynayacak.

Onlarca yıllık tecrübe

SNC şirketinin başkanı Eren Özmen yaptığı açıklamada “Teknoloji, araştırma, işbirliği ve onlarca yıllık tecrübe birleşiminin TRJetin gelecekte Türkiyede ve dünya çapında başarılı olabilmesi için doğru reçete olduğuna inanıyoruz. TRJetin, Türkiyedeki ortaklarımızla ve Türkiyenin Bölgesel Uçak Projesine dahil olanların azmi ve desteğiyle birlikte, Türkiyede ulaşımın çehresini değiştirecek bir uçak üretme yolculuğunda başarılı olacağına inancımız tam” şeklinde konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024