Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2053 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Mayıs 2015 - 06:07

Yerli rüzgar türbini ile 15 milyar dolar ülkede kalacak

Büyüt
Küçült
Yerli rüzgar türbini ile  15 milyar dolar ülkede
Ekonomi Haberleri › Yerli rüzgar türbini ile 15 milyar dolar ülkede kalacak haberi

Milli Rüzgar Enerji Sistemleri Geliştirmesi (MİLRES) projesi kapsamında üretilen yerli rüzgar türbini, İstanbul Ulaşım A.Ş. Genel Müdürlüğü binasında tanıtıldı.

Tanıtım toplantısına, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve çok sayıda davetli katıldı. Bakan Işık “Üretilen prototipin yüzde 90ından fazlası yerli üretim. Üretilen teknolojiden, İstanbul Ulaşım A.Ş., frenleme esnasında oluşan enerjiyi geri kazanarak, kendi enerji maliyetlerini düşürecek bir projeyi de hayata geçirecek. Bu teknolojinin yerlileşmesi ile yaklaşık 15 milyar dolarlık bir döviz Türkiyede kalacak. Proje ile doğrudan 100 bin kişilik, dolaylı olarak da 250 bin kişilik bir istihdam sağlanacak” dedi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız da bugüne kadar yerlileşme ve yerli üretimle alakalı yaptıkları her protokolün faydalı sonuçlar getirdiğini dile getirdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024