Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2553 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Kasım 2015 - 10:46

Yeni AK Parti hükümetinde ekonominin dümenine kim geçecek?

Büyüt
Küçült
Yeni AK Parti hükümetinde ekonominin dümenine kim

Hürriyetin haberine göre yeni hükümette ekonominin başına önceki hükümetlerde olduğu gibi Ali Babacanın mı yoksa Cumhurbaşkanı Erdoğanın damadı Berat Albayrakın mı geçeceği merak konusu oldu.

Berat Albayrak, 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi 1 Kasım seçimlerinde İstanbuldan milletvekili seçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğanın büyük kızı Esra Albayrak ile evli olan Berat Albayrak, İstanbul 1. Bölge 6.sıra adayı olarak meclise girmeyi başardı.

Patron Babacan mı albayrak mı olacak?

Kulislerde Albayrakın yeni hükümette Başbakan Yardımcısı olarak ekonominin dümenine geçip geçmeyeceği konuşulmaya başlandı. Uzun yıllardır ekonomi yönetiminde yer alan ancak 7 Haziran seçimlerinde üç dönem kuralı nedeniyle aday olamayan Ekonomiden Sorumlu eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, da 1 Kasım seçimlerinde yeniden Ankara Milletvekili olarak seçildi.

Maliye Bakanı Şimşek mi Ağbal mı?

Babacan ile birlikte uzun süredir Maliye Bakanlığı görevinde bulunan Mehmet Şimşek de Gaziantep birinci sıradan yeniden vekil seçildi. Ancak uzun yıllar ekonominin en önemli bürokratlarından biri olan Maliye Bakanlığı Müsteşarı iken 7 Haziranda Bayburttan milletvekili seçilen Naci Ağbal da 1 Kasımda yeniden Meclise girmeyi başardı. Bu durumda ekonomi kulislerinde Maliye Bakanlığı koltuğuna Şimşekin mi yoksa Ağbalın mı oturacağı merak konusu oldu.

Canikli Maliyeye mi Gümrüke mi?

AKP iktidarları döneminde uzun süre Grup Başkanvekilliği yapan ancak adı her kabine değişikliğinde Maliye Bakanlığı için de geçen Nurettin Canikli, Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak kabinede yer bulmuştu. 1 Kasım seçimlerinde Giresun Milletvekili olarak yeniden Meclise giren ve Cumhurbaşkanı Erdoğana yakın isimler arasında sıralanan Caniklinin yeni kabinede ekonomi yönetiminde yer alabileceği yorumları yapılıyor.

7 Haziran sonrası kurulan geçici seçim hükümetinde Ekonominin patronluğuna getirilen Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise memleketi Bingölden yeniden vekil seçildi.

AKPnin vekil sayısını en çok artırdığı illerden olan Şanlıurfadan aday gösterilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelikin de yeni kabinede yeniden yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

7 Haziran öncesi Ekonomi Bakanlığı görevinde bulunan ve yine Cumhurbaşkanı Erdoğana yakın isimlerden sayılan Nihat Zeybekçi de Denizliden vekil seçildi.

Ulaştırma Bakanlığına Yıldırım mı Elvan mı?

Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı da en çok merak edilen bakanlıklar arasında yer alıyor. 7 Haziranda üç dönem kuralı nedeniyle Meclise ara veren ancak Cumhurbaşkanı Erdoğanın danışmanlığını yapan Binali Yıldırım, İzmirden milletvekili oldu. Yıldırımın yeni kabinede Ulaştırma Bakanlığı yerine Başbakan Yardımcılığı görevine getirilebileceği ifade edilse de; son AKP kurultayında Davutoğluna karşı aday olmaya hazırlandığı haberleri nedeniyle bunun zor olabileceği yorumları da yapılıyor.

Yıldırım sonrası Ulaştırma Bakanlığı koltuğuna oturan Lütfi Elvan ise 1 Kasım seçimlerinde memleketi Karaman yerine Mersinden aday gösterildi ve birinci sıradan milletvekili seçilerek Meclise girdi. Elvanın da yeni kabinede yer bulup bulamayacağı merak ediliyor.

Yine Erdoğana yakın bir başka isim olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da Kocaeliden vekil seçilen isimlerden oldu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024