Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2181 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Mayıs 2015 - 06:13

Yelkenler Boğazda yarışacak İstanbulu dünyaya tanıtacak

Büyüt
Küçült
Yelkenler Boğazda yarışacak İstanbulu dünyaya
Ekonomi Haberleri › Yelkenler Boğazda yarışacak İstanbulu dünyaya tanıtacak haberi

İstanbul Bosphorus Cup 14. kez start alacak. 63 teknenin katılacağı yarışta dünya İstanbul Boğazını seyredecek. Yarışın tanıtıma katkısı 20 milyon Euroyu bulacak.

Türkiyenin önemli spor etkinlikleri arasında yer alan ‘Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015 dokuzu yabancı 63 teknenin katılımıyla 28 Mayısta başlayacak. Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015 yelken yarışının detayları, ORG Sports Management kurucusu Orhan Gorbon, Turkcell Pazarlama Direktörü Dilara Demir Kısakürek, Bosphorus Cup 2014 galibi Oğuz Ayan ve yarış için gelen dünya turu şampiyonu ünlü yelkenci Lionel Peanın katıldığı toplantıyla paylaşıldı. Bu yıl 28-31 Mayıs arasında yapılacak olan Doğu Akdenizin en büyük yelken yarışı, İstanbulun tanıtımına 15-20 milyon Euroluk katkı yapacak. ORG Sports Management Kurucusu Gorbon, 14 sene önce bir rüya ile yola çıktıklarını belirterek, bu yıl başta tüm sponsorların organizasyonu sahiplenmesinin spor adına heyecan verici olduğunu söyledi.

Dolmabahçeden Tarabyaya

Gorbon “Yarışın en çok ilgi görmesi beklenen İstanbul Boğazı parkuru ise 30 Mayısta yapılacak. Dolmabahçeden start alacak tekneler Boğazda eşsiz bir görüntü sunarak Tarabyada finish yapacak. Yarışı televizyonlarından ve internetten takip eden dünyanın her yerindeki yelken severler de İstanbul Boğazının tadını çıkaracak. Bu organizasyonla İstanbulun tanıtımına 15-20 milyon Euroluk bir katkımız olacak” dedi. Turkcell Platinum Pazarlama Direktörü Dilara Demir Kısakürek de “Boğazın eşsiz manzarasında böyle harika bir görsel şölen sunan yelken yarışını müşterilerimize Turkcell Platinum desteği ile sunmak istedik” dedi.

 

Dilara Demir Kısakürek ve Orhan Gorbon, Bosphorus Cup Döner Trofe Kupasını tanıttılar.

BOĞAZ FAVORİ PARKURUM

YARIŞ için Fransadan gelen VOR 70 /SFS II teknesini yöneten, VOR dünya şampiyonu ünlü yelkenci Lionel Pean de Bosphorus Cup için duyduğu heyecanı paylaştı. Daha önce yarışlara katıldığı siyah teknesinin yandığını ve bayan yelkencilerin pembe renkli teknesiyle Fransadan 8 günde İstanbula geldiklerini belirten Pean “Boğazın akıntılarını Güney İngilterenin Solent bölgesine benzetiyorum. İstanbulun tarihi değere sahip mimari yapılarının önünde yelken yapacak olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bugüne dek 20den fazla Atlantik geçişi yaptım. İstanbul Boğazı favori parkurum” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024