Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2077 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Haziran 2015 - 06:24

Yanlış çeviri web sitesinin trafiğini düşürüyor

Büyüt
Küçült
Yanlış çeviri web sitesinin trafiğini
Ekonomi Haberleri › Yanlış çeviri web sitesinin trafiğini düşürüyor haberi

Global hedefleri olan birçok işletme yurt dışına açılabilmek için web sitelerini farklı dillere çevirerek uluslararası arenada yerini almaya çalışıyor.

Dijital pazarda söz sahibi olabilmek ve doğru hedef kitleye ulaşabilmek için web sitelerinin başka dillere çevrilerek yerelleştirilmesi sırasında dikkat edilmesi gereken birçok önemli ayrıntı bulunuyor. Online çeviri hizmetleri platformu Protranslate.netin Kurucu Ortağı Kerem Kalkancı, bir ürün veya hizmet hakkında bilgi almak için ilk başvurulan online mecra olan arama motorlarının doğru kullanımının önemine işaret ederek, yanlış çevirinin sitelerin trafiğini düşürdüğünü ve hedef kitleye ulaşmada başarısızlığa yol açtığını vurguluyor.

Kelime öbekleri belirlenmeli

Bir web sitesinin yerelleştirilmesi sürecinde öncelikle siteye ziyaretçi çekebilecek kelime öbeklerinin belirlenmesi ve hedef dile çevrilmiş metinlerin aranma hacimlerinin takip edilmesi gerekiyor. Protranslate.net, sunduğu web site çevirisi ve yerelleştirme hizmetinde Google Adwords Anahtar Kelime Planlayıcısını kullanarak, belirlenen kelime öbekleri için lokasyon ve dil bazlı aylık arama hacimlerini çıkarıyor. Böylece aranma hacmi yüksek ve hedef dili konuşanların tercih ettiği diğer kelime öbekleri belirleniyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024