Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1973 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Mayıs 2015 - 06:44

Yabancı markalar Evtekse sığamadı

Büyüt
Küçült
Yabancı markalar Evtekse
Ekonomi Haberleri › Yabancı markalar Evtekse sığamadı haberi

Dünyanın 2. büyük fuarı olan EVTEKS yarın başlıyor. Fuar bu yıl çadır alanla birlikte 61 bin metrekareye yükseltildi ama çoğu yabancı 200 firma dışarıda kaldı.

Yaşar Kızılbağ

Düzenlendiği alan itibarı ile alanında dünyanın 2. büyük fuarı olan ‘EVTEKS Uluslararası Ev Tekstili Fuarı yarın CNRda başlıyor. 23 Mayısa kadar devam edecek fuar bu yıl 61 bin metrekare alanda bin firmanın katılımıyla düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl 58 bin metrekare alanda yaptıklarını anlatan Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Yaşar Küçükçalık “3 bin metrekarelik artışı çadırlarla yaptık. 200den fazla firma açıkta kaldı” dedi. Fuara bine yakın firmanın katılacağını söyleyen Küçükçalık “Katılımcıların yüzde 18i yabancı. 170 yabancı var. Metrekare bazında ise yüzde 13ünü yabancıya sattık. Ama yurtdışından gelen talebi karşılayamıyoruz. Yabancılara fazla yer veremedik” diye konuştu.

300 yabancı gelebilirdi

“300 firma daha getirseydik fena mı olurdu” diyen TETSİAD Başkanı Küçükçalık fuarcılığın hükümet değil devlet politikası haline gelmesi gerektiğini söyledi. Küçükçalık “Devletin ciddi desteğine ihtiyaç var. 2023 hedefine gidebilmenin en önemli unsuru da fuarlar. Bugün ihracattaki öncü ülkelerde fuarların önemi paylaşılmaz. Honk Kong bile yer bulamayınca fuar alanını denizin üstüne yapmış” dedi.

Taklitçilere bu fuarda yer yok

Bu yıl 21incisini yapacakları fuarın artık Türkiyenin ciddi bir markası haline geldiğini de anlatan Küçükçalık “Dünyanın ajandasında yer almaya başladık. Ev tekstili ile ilgili aktörler artık Türkiyeye gelmeye başladı. Bu yıl 40 bin yabancı, 80 bin yerli ziyaretçi bekliyoruz. Amacımız Evteksi dünyadaki Haimtexil Fuarı gibi vazgeçilmez hale getirmek. Bunu vazgeçilmez hale getirmenin yolu da somut fayda sağlamaktan geçiyor” diye konuştu. Bugün artık otomobilden otellere kadar geniş bir ürün yelpazesine ulaştıklarını belirten Küçükçalık “Ev tekstili sözünü de artık değiştirmek lazım. Mekan tekstili demek lazım” dedi. “Taklit yapan firmaları fuara almıyoruz” diyen Küçükçalıkın verdiği bilgiye göre fuardaki marka sayısı ise 2 bin.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024