Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2374 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mart 2015 - 21:19

Uzandan İsviçreye 300 milyon euroluk dava

Büyüt
Küçült
Uzandan İsviçreye 300 milyon euroluk

İş adamı Cem Uzanın, tasarruflarını rızası olmadan Türkiyeye aktaran İsviçreye 300 milyon avro tazminat talebiyle dava açacağı bildirildi. İsviçrenin NZZ am Sonntag gazetesi, Uzanın İsviçreyi ailesinin yaklaşık 300 milyon euroluk altın ve diğer varlıklarını bloke etmek ve rızası olmadan Türkiyeye aktarmakla suçladığını yazdı.

Gazete, 2002 seçimlerine Genç Parti ile katılan Uzanın, nisan ayında Washingtondaki Uluslararası Yatırım Uyuşmazlıkları Tahkim Mahkemesine (ICSID) Nisan 2015te başvuracağını belirtti. Gazetenin haberine göre Uzan, Türkiye ile İsviçre arasındaki yatırım koruma anlaşmasından doğan haklarının ihlal edildiğini ve İsviçrenin herhangi bir hukuki dayanağı olmadan ülkedeki varlıklarını Türkiyeye iade ettiğini ileri sürdü.

İsviçre Adalet Bakanlığı da Uzan ile İsviçre arasında yaşanan uyuşmazlığı doğruladı. Uzanın açacağı davayla İsviçre, tarihinde ilk kez yatırım koruma anlaşması nedeniyle mahkeme verilmiş olacak.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024