Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1891 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Mayıs 2015 - 07:07

Uzakdoğunun kilidini lokumla açtık

Büyüt
Küçült
Uzakdoğunun kilidini lokumla
Ekonomi Haberleri › Uzakdoğunun kilidini lokumla açtık haberi

Türk şekerini dünyaya tanıtmak için uzak diyarlara açılan Şekerli Mamüller Tanıtım Grubu (ŞTG), bu kez Taylanda çıkarma yaptı.

Yaşar Kızılbağ

Geçen yıl 10 firmanın katıldığı THAİFEX Fuarına bu kez 40 firma ile katılım sağlayan Türkler, Türk kahvesi, lokum ve baklavanın da pozizitif etkisini arkasına alarak fuarda büyük ilgi gördü. Taylandda Türkiye mutfağının zengin tatlı çeşitlerinden öncelikle Türk lokumunun tanıtıldığını söyleyen Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Küpçü “Lokum insanların kafasında başka bir algı yaratıyor. Lokum Türkiyenin imajına pozitif yansıyor. Türk kahvesi, lokum ve baklavayla Taylandın kapısını açtık. Lokumun çok fazla tüketimi yok ama pozitif etki yaptı” dedi. Taylandlıların şekerli ürünlere yeni yeni alıştıklarını anlatan Küpçü “O yüzden bu pazarda bir iken bin olabiliriz. Burada fırsatlar büyük. bu pazara 5 sene öncesine kadar gelmemiştik. Geçen sen 10 firma geldik. Bu sene 40 firma geldi. Demek ki buraya gelenler olumlu bir sonuç aldı ki firma sayısında ciddi artış var” diye konuştu.

Gelir seviyesi artıyor

Küpçü, Uzakdoğu ülkelerinin şekerli ve unlu mamulleri tüketmeye başladığını da belirterek “Kapitalistleştikleri için artık şeker ve unlu mamul satan cornerler açılmaya başladı. Son 10 yıldaki gelişmeler gelir seviyesini yükseltti. Yüksek bir tüketim oluşmaya başladı. Çikolata ve şekerli mamuller artık bir hediye olarak alınmaya başlıyor. Özellikle çok fazla bayramları var. Bu da bize olumlu yansıyor” dedi. Yakın coğrafyalarda sıkıntılar olduğu için bu tür pazarlara yöneldiklerini de anlatar Küpçü “Tayland bu bölgenin önemli bir merkezi. Geçen sene askeri darbe olsa bile fazla bir olumsuzluk olmuyor. Yüksek bir potkansiyeli var. Buraya yakın pazarlardan da gelmek kolay. Biz nasıl İstanbulu bir merkez yapmaya çalışıyorsak, Tayland da Bankongu merkez yapmaya çalışıyor” diye konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024