Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1741 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   10 AÄŸustos 2015 - 11:56

Üçüncü havalimanı için dev adım

Büyüt
Küçült
Üçüncü havalimanı için dev

Bakan Feridun Bilgin, yaptığı açıklamada, İstanbul 3. Havalimanına kolay erişimi sağlamak, İstanbul trafiğine nefes aldırmak ve şehir içi ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla Bakanlık tarafından yapımı üstlenilen Gayrettepe-3.Havalimanı metro hattının etüd-proje yapımı ihalesine çıkıldığını ifade ederek, ihalenin 27 Temmuzda sonuçlandığını söyledi.

Projenin 3. Havalimanına ulaşım için çok önemli bir adım olduğunu vurgulayan Bilgin, Bu raylı sistem 3. Havalimanına hızlı erişimi sağlayan, şehrin merkezi noktalarından çok kısa sürelerde havalimanına İstanbulluları ulaştıran bir proje olacak dedi.



Gayrettepe-3. Havalimanı hattının yaklaşık 33 kilometre uzunluğunda olacağını belirten Bilgin, iki nokta arasında ulaşımın 26 dakikada sağlanacağını kaydetti.

Söz konusu hatta saatte 120 kilometre hıza ulaşan hızlı metro araçlarının kullanılacağını bildiren Bilgin, 3. Havalimanı-Gayrettepe metro hattının, tamamlandığında İstanbuldaki diğer metro hatlarıyla da entegre olacağını ve İstanbulun hem Avrupa hem de Asya yakasından 3. Havalimanına çok kısa sürede ulaşılacağını dile getirdi.

Etüd-proje yapımı işinin en fazla 1 yıl içinde bitirilmesi, 2016da da söz konusu hattın yapım ihalesine çıkılması planlanıyor. AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024