Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2118 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Haziran 2015 - 06:29

Türkiye, kamu-özel ortak yatırımlarda dünya ikincisi

Büyüt
Küçült
Türkiye, kamu-özel ortak yatırımlarda dünya
Ekonomi Haberleri › Türkiye, kamu-özel ortak yatırımlarda dünya ikincisi haberi

Dünya Bankasının raporuna göre Türkiye kamu-özel sektör ortak yatırımlarında dünya ikincisi oldu. Raporda Türkiyenin Avrupa ve Orta Asyanın en büyük 5 yatırım projesine ev sahipliği yaptığı belirtildi.

Dünya Bankası, Türkiyenin gelişmekte olan ülkeler arasında kamu-özel sektör işbirliğinde en çok altyapı yatırımı yapan ikinci ülke olduğunu açıkladı. Dünya Bankasının 139 gelişmekte olan ülkeyi kapsayan ‘2014 Küresel Kamu-Özel Sektör Ortak Yatırımları başlıklı araştırma raporuna göre, Türkiye geçen yıl Brezilyanın ardından kamu-özel sektör işbirliğinde en çok altyapı yatırımı yapan ikinci gelişmekte olan ülke oldu. Türkiyenin aynı zamanda Avrupa ve Orta Asya bölgesindeki en büyük 5 kamu-özel sektör ortak yatırım projesine ev sahipliği yaptığına dikkat çekilen raporda, şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye, 17 yeni projesiyle ikinci en yüksek yatırım hacmini elde etti. Hükümetin 2008 yılındaki önemli reformları, Türkiyedeki enerji yatırımlarını etkilemeye devam ederken, 3 büyük ölçekli özelleştirme gerçekleştirildi. 4.3 milyar dolar değerindeki Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri, 1.1 milyar dolar değerindeki Yatağan Termik Santrali ve 350 milyon değerindeki Çatalağzı Termik Santrali. Buna ilaveten, 2.9 milyar dolar değerindeki 3. Boğaz Köprüsü ve 1.1 milyar değerindeki Salıpazarı limanı gibi ulaştırmaya yönelik projeler, Türk yatırımlarını daha da artırdı.” Raporda, ayrıca 2014te gelişmekte olan ülkelerde kamu-özel sektör işbirliğindeki yatırımların bir önceki yıla kıyasla yüzde 6 artarak, 107.5 milyar dolar olduğu bildirildi.      

BREZİLYA İLK SIRADA

Brezilyanın 44.2 milyar dolarla birinci, Türkiyenin 12.5 milyar dolarla ikinci olduğu en çok altyapı yatırımı yapan ülkeler listesinde Peru 8.1 milyar dolarla üçüncü, Kolombiya 7 milyar dolarla dördüncü ve Hindistan 6.2 milyar dolarla beşinci sırada yer aldı. Kamu-özel sektör işbirliğinde adı geçen 5 ülkede yürütülen projelerin değeri, 139 gelişmekte olan ülkedeki toplam altyapı yatırımlarının yüzde 73ünü oluşturdu. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024