Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2279 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Mart 2015 - 06:11

Turkcellden çeki aldı Facebookta paylaştı

Büyüt
Küçült
Turkcellden çeki aldı Facebookta
Ekonomi Haberleri › Turkcellden çeki aldı Facebookta paylaştı haberi Ukraynada 3G ihalesini kazanan Turkcell, Erdoğan ve Poroşenkonun huzurunda lisans bedelini teslim etti. Poroşenko teslim edilen çeki Facebookta paylaşıp Erdoğana teşekkür etti.

Ukrayna'nın23 Şubatta yaptığı 3G ihalesini 118.4 milyon dolara ortağı olduğu telekom operatörü life:) ile kazanan Turkcellin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, 3 milyar 355 milyon 400 bin grivnalık sembolik çeki Ukrayna Başbakan Yardımcısı Gennadiy Zubkoya teslim etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Ukrayna ziyareti sırasında gerçekleştirilen törende Erdoğanın yanı sıra Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko da katıldı. life:)ın, Ukraynadaki 3G ihalesinde yatırıma en elverişli frekansları içeren 1 numaralı lotu kazanmasının ardından, lisans için gerekli ödeme 19 Martta yapıldı. Bu dönüm noktası, Cumhurbaşkanı Erdoğanın ziyareti sırasında, iki ülke liderinin bir araya geldiği görüşmede tarihe not düşüldü.

Güvenin göstergesi

Turkcellin, Türk iş dünyasının bayrağını Ukraynada gururla dalgalandırdığını vurgulayan Ahmet Akça, Ukrayna iletişim sektörü için bir kilometre taşı olan yatırımla ilgili olarak şu mesajı verdi: “Turkcell iştiraki life:)ın Ukrayna 3G ihalesinde yatırıma en elverişli frekansları içeren 1 numaralı lotu kazanmış olması, bu ülkeye verdiğimiz önemin, duyduğumuz güvenin bir göstergesidir. Türkiye ile Ukrayna arasındaki bağları daha da kuvvetlendirecek olan 3G yatırımımızın, ülkemizin bölgesel liderliği açısından da önemli bir gelişme olduğuna inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza, her iki ülkeye de hayırlı olmasını dilediğimiz bu yatırım için çıktığımız yolda desteğini bizden esirgemediği için teşekkürlerimizi sunarız.”

İki liderin ortak basın toplantısında, Türk iş dünyasının Ukraynada yaptığı yatırımlar için Cumhurbaşkanı Erdoğana teşekkür eden Ukrayna lideri Poroşenko, Turkcellin 3 milyar grivnayı aşan lisans ödemesinin bu desteğin en önemli kanıtlarından biri olduğunu söyledi.

Desteğinizi takdir ediyoruz

Poroşenkonun Facebook sayfasında, bu yatırımı sembolize eden çekin teslimine dair, Ukrayna Devletbaşkanlığı Basın Servisi tarafından çekilen bir fotoğraf paylaşıldı. Ukrayna lideri, fotoğrafın altında yer alan mesajında “Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğanın Ukraynaya Türk yatırımlarını çekmemiz için verdiği desteği ve gösterdiği çabayı son derece büyük bir takdirle karşılıyoruz. Bu destek Turkcellin 3G lisansı için yaptığı 3 milyar Grivnanın üzerindeki ödemeyi gösteren çekle de teyit edildi” diye yazdı.

Hizmet 6 ay içinde başlayacak

Ukraynada iletişimin dönüm noktası olarak tanımlanan 3G ihalesi 23 Şubatta yapılmıştı. Turkcellin yüzde 55 hissesine sahip olduğu life:), yatırıma ve üstün müşteri deneyimi sağlamaya en uygun frekansları içeren Lot 1i 118.4 milyon dolarlık teklifiyle kazanmıştı. 3Gyi müşterileriyle buluşturmak için şimdiden harekete geçen life:), 6 ay içinde 3G hizmeti sunmayı hedefliyor. İhale koşullarına uygun olarak, 18 ay içinde Ukraynadaki tüm bölgesel merkezler 3G kalitesinde kapsanacak.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024