Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2092 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Mart 2015 - 06:21

Turkcellde sorunsuz genel kurul 3.9 milyarlık temettüye onay

Büyüt
Küçült
Turkcellde sorunsuz genel kurul 3.9 milyarlık temettüye
Ekonomi Haberleri › Turkcellde sorunsuz genel kurul 3.9 milyarlık temettüye onay haberi

Turkcellde 5 yıl aradan sonra genel kurulda toplam 3.9 milyarlık temettüye onay çıktı. Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Bostan Genel kurul çok güzel geçti, sorun yok dedi. Şirkette KAPa yapılan açıklamada temettünün dağıtılmasına karar verildiği belirtildi.

Turkcellin 2010 yılından bu yana ortaklarının anlaşamamazlıkları nedeniyle yapılamayan Genel Kurul dün yapıldı. Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bostan, Turkcell Genel Kurulunun sorunsuz tamamlandığını belirtirken, genel kurula katılmış bir yatırımcı da toplantıda temettü konusunda uzlaşma sağlandığını ve yatırımcıların memnun olduklarını söyledi. Genel kurul sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bostan, “Genel kurul çok güzel geçti, sorun yok, resmi açıklama KAPa bildirilecek” dedi ve ayrıntı vermedi.

6 Nisana kadar dağıtılacak

Şiketten KAPa yapılan açıklamada da genel kurulda 2010, 2011, 2012, 2013 ve 2014 faaliyet yılları kar dağıtımı hakkında gündem maddelerine ilişkin şirket hissedarı Turkcell Holding A.Şnin teklifinin oylanması neticesinde toplam 3 milyar 925 milyon lira temettünün dağıtılmasına ve hissedarlara dağıtımın en geç 6 Nisan 2015 tarihine kadar gerçekleştirilmesine karar verildiği belirtildi.

Sermaye çıkışı olmayacak

Turkcellin temettü dağıtma kararından sonra tahmin edildiği gibi milyar doları geçen sermaye çıkışı yaşanmayacak. Turkcellin 6 Nisanda dağıtacağı 3.9 milyar lira tutarındaki temettünün brüt olduğunu belirten analistler, stopaj düşüldükten sonra net temettünün yaklaşık 3.6 milyar lira olacağını hesap ediyor. Ödenecek temettünün yüzde 51inin Turkcell İletişimin en büyük ortağı konumunda olan Turkcell Holdinge ait olduğunu ve Turkcell Holdingin genel kurulunun da haziran ayında yapılacağını ifade eden analistler, Turkcell Holdingin elde edeceği bu temettü gelirini Hazirana kadar Türkiyede değerlendirmesi gerektiği, ardından dağıtıp dağıtmayacağı, dağıtılacaksa ne kadarlık kısmını dağıtacağı konusunun belirsiz olduğunu belirtiyor.

Turkcell İletişimin dağıtımını yapacağı 3.6 milyar TL temettünün yaklaşık 1.4 milyar dolara denk geldiğini ifade eden analistler, Turkcell Holdingin dışında kalan yabancı hissedarlar ve halka açık kısım içindeki yabancı payı da dikkate alındığında dağıtılacak temettüden toplam sermaye çıkışı olabilecek tutarın ilk etapta 650 milyon dolar civarında olabileceğini kaydediyor.

Hisseler yüzde 5 artmıştı

Turkcellin ana hissedarları TeliaSonera, Çukurova ve Alfa Grubu, şirketin genel kurul toplantısında 3.93 milyar lira tutarında temettü dağıtımının teklif edilmesi konusunda anlaştığını önceki gün açıklamış ve şirket hisseleri yüzde 5in üzerinde prim yaparak kapanmıştı. Şirket hisseleri dün de 13.95 liraya kadar yükseldi. Ancak piyasalarda Yemen endişesi nedeniyle yaşanan düşüş Turkcelle de yansıdı. Hisseler günü yüzde 1.82 düşüşle 13.45 liradan kapattı.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024