Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2225 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Haziran 2015 - 06:02

Turkcell Ukraynanın iletişim tarihine 3G ile ismini yazdırdı

Büyüt
Küçült
Turkcell Ukraynanın iletişim tarihine 3G ile ismini
Ekonomi Haberleri › Turkcell Ukraynanın iletişim tarihine 3G ile ismini yazdırdı haberi

Turkcell, Ukraynanın iletişim tarihine geçti. Ukraynada life :) markasıyla faaliyet gösteren Turkcell, şubat ayında yapılan ihalede 118.4 milyon dolar ile en elverişli frekansı almaya hak kazananarak, 3Gyi 3.5 ay gibi kısa bir sürede hizmete sokan ilk operatör ünvanını aldı.

Yelda Sumnulu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın vizyonunu koyduğu 5G ile ilgili şirketler çalışmalarını hızla sürdürdüğü bir dönemde Ukraynayı 3G ile ilk kez bir Türk şirketi Turkcell tanıştırdı. Ukraynanın iletişim tarihinde 4 Haziran 2015 bir dönüm noktası oldu. Ukraynada life :) markasıyla faaliyet gösteren Turkcell, Ukraynada 3G şebekesini hizmete açan ilk operatör oldu. 23 Şubatta yapılan 3G ihalesini kazanan life:), 118.4 milyon dolar yatırımla en iyi frekansı aldı. 14 milyon abonesi bulunan operatör, 3G teknolojisinin biraz daha ileri bir teknolojisi olan 3G+ı 3.5 ay gibi bir sürede devreye almayı başardı. Bu yeni teknoloji 63 megabit saniyeye kadar hıza imkan veren üç taşıyıcı teknolojisiyle sunuldu. Ukraynanın başkenti Kievde gerçekleştirilen lansman töreninde konuşan Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Turkcellin Ukraynadaki 3G yatırımıyla, Türkiye ve Ukrayna arasındaki en önemli ekonomik bağlardan birini, bir üst seviyeye taşıdığını vurguladı. Akça, şunları söyledi: “Birkaç ay önce ülkelerimizin liderlerinin himayesinde Ukraynaya inancımızı gösteren 3G lisansı yatırımımızı, sembolik bir çek takdimiyle tarihe not düşmüştük. Bugün bu tarihi anı, hep beraber tamamına erdirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bugün 3G ile Ukraynada yaşayanların hayatını değiştirmekle kalmıyor, ülkelerimiz arasındaki mesafeyi de kısaltıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Sayın Petro Poroşenkonun 2017 için belirledikleri 10 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine de, yatırımlarımızla ve iki ülkenin iş dünyalarını yakınlaştırarak katkı sağlayacak olmaktan memnuniyet duyuyoruz”.

Ukrayna pilot ülke olacak

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu da Turkcellin Ukraynanın potansiyeline inandığını ifade ederek, “3G yolculuğunda teknolojisini sürekli bir adım yukarı taşıyan Turkcell, Ukraynada da life:)ın gelişmiş 3G+hizmetine ışık tutuyor ve bu ülkeyi de en yüksek standartlar ile 3G teknolojisine kavuşturuyor.

Life:)ın 3G+ hizmeti sayesinde, Ukrayna da, 63.3 mbpsye varan hız ile dünya rekoru kıran 3 taşıyıcılı mobil internet teknolojisini kullanmanın avantajını yaşayacak. Ukrayna, Turkcellin uluslararası operasyonlarında bir başarı hikayesi ve deneyimlerimizi  bölgeye taşırken bizim için bir pilot ülke olacak. Teknolojimiz sayesinde, Türkiyede olduğu gibi bölgede de, müşterilerimizin yaşayış, öğrenme ve eğlenme biçimlerini değiştirmeye ve işlerini daha verimli hale getirmelerini sağlamaya talibiz. Bunun Türkiyedeki yansımalarını ve hayata katkılarını hep beraber yaşayarak gördük. Şimdi sıra Ukraynada.”

Rüşvete 3G ile son

Ukrayna Devlet Başkanlığı Temsilcisi Dmytro Shymkiv, ülkelerinde rüşvet gibi bir sorunları olduğunu kaydederek, bu sorunu ortadan kaldırmada 3G teknolojisine güvendiklerini belirtti. Shymkiv, şunları söyledi: “İşlemleri elektronik ortama taşırsak bu sorunu ortadan kaldırabiliriz. Elektronik servisleri kullanmaya çalışıyoruz. Son verilere bakarsak insanlar 3G kullanarak bilgiye daha kolay erişiyor. Bu teknoloji ülke gelirinin de artmasını sağlıyor. Vatandaşlarımızın e-devlet ve mobil ödeme gibi hizmetlere kolay ulaşım sağlaması açısından çok önemli.” Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı Aivaras Abramovicius, life:)ın Turkcellin Türkiyeden sonraki ikinci büyük yatırımı olduğunu aktardı. NCCIRın Başkanı Alexander Zhyvotovsky ise “Life:) Ukrayna telekom pazarının yükselen lider adayı” diye konuştu.

Ünlü kozmonot:  İlk gördüğümde sıra dışı gelmişti

1997 yılında NASAnın Columbia mekiği ile uluslararası bir görevde yer alarak Ukraynanın ilk kozmonotu olan Leonid Kadeniuk, Ukraynanın 3G iletişim teknolojisiyle tanıştığı tarihi anın bir parçası olmaktan gurur duyduğunu söyledi. İletişim teknolojilerinin uzay endüstrisinin gelişiminin en önemli parçalarından biri olduğuna dikkat çeken ünlü kozmonot, “Cep telefonunu 1996 yılında Houstonda ilk kez gördüğümde kablosuz bir iletişim cihazı kullanmak çok sıra dışı gelmişti. Şimdi de sıra dışı 3G teknolojisine Ukraynada ulaşıyor olmanın büyük bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024