Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2461 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Haziran 2015 - 00:41

Türk Akımına Yunanistandan sonra Bulgaristan da kapıldı!

Büyüt
Küçült
Türk Akımına Yunanistandan sonra Bulgaristan da
Ekonomi Haberleri › Türk Akımına Yunanistandan sonra Bulgaristan da kapıldı! haberi Türkiyenin siyasi belirsizlik nedeniyle hl imza atamadığı Türk Akımı projesine Yunanistanın imza atmasından sonra Bulgaristan da talip oldu. Bulgaristan da Türkiyede kurulacak depolama tesisini kendi ülkesinde yapılması teklifini Rusyaya iletti.

Geçen yıl aralık ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki zirvede sürpriz bir şekilde gündeme gelen Türk Akımına komşu ülkelerden yoğun ilgi sürüyor. Yunanistanın ‘Türk Akımı doğalgaz hattı projesinin Yunanistana uzatılması konusunda Rusya ile protokol imzalamasının ardından, Bulgaristandan da Rusyaya yeni teklif geldi. Türkiyede seçim sonrası hükümet kurma çalışmaları nedeniyle ‘Türk Akımı projesine yönelik çalışma yapılamazken Bulgaristan, Türk Akımından gelecek gazın depolama tesisini Türkiyede değil kendi ülkesinde kurulmasını istedi. Rus doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupaya taşıyacak Türk Akımı Projesinde depolama tesisinin Türkiyede kurulması öngörülürken, istenilen koordinatlar da geçtiğimiz günlerde gelmişti. Enerji uzmanları, projenin Meclise gelme süresinin uzadıkça Türkiyenin büyük bir fırsatı kaçırma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtiyorlar.

Depolama istediler

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumunda gazetecilere açıklamada bulunan Rusya Enerji Bakanı Aleksandır Novak, Bulgaristan Enerji Bakanı Temenuzhka Petkova ile yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi. Novak “Bulgaristan kendi topraklarında gaz depolama tesisi inşa etme önerisini yeniledi. Söz konusu tesisin Türkiye-Bulgaristan sınırında değil, Bulgaristan topraklarında kurulması teklif ediliyor” dedi. Aynı teklifin 6 ay kadar önce de yapıldığını anımsatan Novak, Rusyanın tutumuyla ilgili bilgi vermedi. Önceki gün de Yunanistan ‘Türk Akımı doğalgaz hattı projesinin Yunanistana uzatılması konusunda Rusya ile protokol imzaladı. Rusyanın St. Petersburg kentinde düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu kapsamında, Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve Yunanistan Enerji Bakanı Panagiotis Lafazanisin hazır bulunduğu imza töreninin ardından konuşan Lafazanis, protokolün iki ülkenin de Türk Akımı projesi konusundaki isteğini ortaya koyduğunu söyledi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024