Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2212 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Nisan 2015 - 06:50

Tüketici lehine yeni dönem

Büyüt
Küçült
Tüketici lehine yeni
Ekonomi Haberleri › Tüketici lehine yeni dönem haberi

Elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet gibi birçok mal veya hizmete ilişkin abonelik sözleşmelerinde tüketici lehine yeni dönem başladı.

Nevin Bilgi

Artık hizmet bedeli alınmayacak ve tüketici istediğinde sözleşmesini feshedebilecek. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, dün itibariyla yürürlüğe giren ‘Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği, tüketiciler açısından zaruri ihtiyaç haline gelen birçok mal veya hizmete ilişkinabonelik sözleşmelerinde tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunmasını amaçlıyor.

Gecikme zammına üst sınır

Yeni düzenleme ile ön ödemeli hizmetler hariç olmak üzere hizmete ilişkin ücretlendirme işlemi hizmetin tüketiciye fiilen sunulmasıyla başlatılabilecek. Bu şekilde tüketiciye sunulmamış hiçbir hizmetin bedeli talep edilemeyecek. Satıcı veya sağlayıcı tarafından uygulanacak faturalandırma dönemleri sözleşmede aksi kararlaştırılmadıkça 1 ay olacak. Faturanın zamanında ödenmemesi durumunda uygulanacak gecikme zammı oranına da 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun ilgili maddesine göre belirlenen zam oranını aşmamak kaydıyla üst sınır getirilecek. Tüketicinin onayı alınmadan abonelik sözleşmesi uzatılamayacak. Belirli süreli abonelik sözleşmelerine, sözleşmenin belirlenen süre kadar uzayacağına ilişkin hükümler konulamayacak.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024