Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2119 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Mart 2015 - 06:06

TP Dörtyolda rafineri kurmayı planlıyor

Büyüt
Küçült
TP Dörtyolda rafineri kurmayı
Ekonomi Haberleri › TP Dörtyolda rafineri kurmayı planlıyor haberi

TP Genel Müdür Vekili Şişman, 2023 vizyonu çerçevesinde Hatay Dörtyol civarında bir rafineri kurmayı planladıklarını söyledi. Şişman, bu sayede TPnin ekonomik öneminin artacağını belirtti.

AA

Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdür Vekili Besim Şişman, Hatayın Dörtyol ilçesi civarlarında rafineri kurmayı planladıklarını söyledi. Şişman, TPnin 2023 stratejik vizyonu doğrultusunda Türkiyenin 10 dünya markasından biri olmayı hedeflediklerini ve bu vizyon dahilinde de kamu paydaşları ile yapılacak değerlendirmelerin ardından Hatay Dörtyol civarında bir rafineri kurmak istediklerini söyledi. Rafinerinin kurulacağı bölgenin Ceyhan limanına yakın olabileceğini anlatan Şişman, bu sayede TPnin stratejik ve ekonomik öneminin artacağını ifade etti.

Petrol için ideal bant 60-80 dolar

TPnin hali hazırda Irak, Rusya, Azerbaycan gibi ülkelerde çalışmaları bulunduğunu anımsatan Şişman, Malezya, Afganistan, Latin Amerika ve Afrikada çeşitli projelerin değerlendirme aşamasında olduğunu söyledi. Şişman, özellikle Afrikadaki projelere özel önem verdiklerini belirterek, uluslararası yatırımların şirketin ajandasında önemli bir yer tuttuğunu kaydetti. Düşen petrol fiyatlarıyla ilgili olarak ise Şişman “Düşen petrol fiyatları bizim için iyi değil ama ülkemiz için çok güzel bir gelişme. Biz ülkemizin bu süreçten kazançlı çıkmasından dolayı se-      vinçliyiz ve şirket olarak gerekli tasarruf tedbirlerimizi de aldığımız için sıkıntı içinde değiliz” dedi. Şişman, petrol fiyatları için ideal bandın 60-80 dolar olduğuna dikkati çekerek, olağanüstü durumlar hariç bu bandın üstü ya da altındaki fiyatların spekülatif hareketlerden kaynaklandığını ifade etti.

Planımız Türkiyenin gördüğü en büyük halka arzı yapmak

TPNİN dünya markası olması hedefinin bir parçası olarak halka arzın da planladığını dile getiren Şişman “Bu, Türkiyenin gördüğü en büyük halka arzlardan biri olacak. Şirketi hak ettiği en yüksek değerden piyasaya çıkarmamız lazım fakat petrol fiyatlarının durumu gözönüne alındığında bu süreç hemen olmayacak” dedi. TPnin küresel çapta rekabet düzeyinin artırılması için tıpkı rakipleri gibi borsada işlem gören, daha bağımsız bir şirket yapısına kavuşmasını arzu ettiklerini belirten Şişman, şöyle konuştu: “Bunun için bizim yapmamız gereken yapısal dönüşümleri hayata geçirmeye başladık. Ancak bu TPnin kendi başına karar verebileceği bir durum değildir. Yüksek Planlama Kurulu ve Özelleştirme İdaresi Kurulunun alacağı kararlar bu yönde atılacak adımların çerçevesini belirleyecektir. Yine aynı şekilde halka arzın Borsa İstanbulda mı yoksa başka bir borsa da mı olacağı hususu bu kurulların takdirleri yönünde olacaktır. Biz tüm planlamalarımızı Türkiyenin bu süreçlerden en üst seviyede fayda sağlayabilmesi üzerine kurguluyoruz.”

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024