Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2132 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Mayıs 2015 - 05:54

TMSF: BMCnin satışı başarı hikayesidir

Büyüt
Küçült
TMSF: BMCnin satışı başarı
Ekonomi Haberleri › TMSF: BMCnin satışı başarı hikayesidir haberi

Paralel medyada BMCnin satışıyla ilgili yapılan iftiralara, TMSF son noktayı koydu: Haberde sadece ihale bedeli kısmı doğru, gerisi yalan ve iftiradır. BMCnin yeniden Türk ekonomisine kazandırılması bir başarı hikayesidir. İftiraların hesabı sorulacaktır.

Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadelenin ‘Kırmızı Kitapa girmesi ve örgüt üyesi hakim ve savcıların hızla tasfiye edilmesi parelel medyanın gazetelerini çılgına çevirdi.

Paralel medya; STAR, Akşam ve Güneş gazeteleri ile 24 ve 360 TVnin sahibi Ethem Sancak hakkında iftira dolu manşetler atmaya başladı. Üretimi durmuş, işçileri maaş alamaz haldeki BMCyi canlı yayında verilen ihaleyle satın alarak yeniden Türk ekonomisine kazandıran Ethem Sancaka yönelik iftiralara, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonundan  (TMSF) tokat gibi bir cevap geldi.

Varlık değil şirket satışı

TMSFnin açıklamasında, iftiralarla dolu haberde sadece ihale bedeli ve isimlerin doğru olduğu belirtilerek, “eğer ortada bir skandal varsa, o da gazetecilik skandalıdır. Ne acıdır ki ancak stajyer muhabirlerin yapabileceği vahim yanlışlar, gazetenin manşetine taşınmıştır” denildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“BMC ihalesini kazanan iş adamının, şirketi bir yıldır devralmadığı, satış gelirlerini kasasına aktarırken, BMCnin 608 milyonluk borcunu TMSFye yıktığı iddia edilmektedir. Haber yazılırken, TMSFnin Bankacılık Kanununun hangi maddesine göre ihale yaptığı araştırılmış olsaydı, böyle skandal bir habere imza atılmazdı. TMSF, ‘Ticari İktisadi Bütünlük (TİB) oluşturarak yaptığı ihalelerde, şirket satmamaktadır, bir şirketin varlıklarını paket yaparak satmaktadır. BMC ihalesinde, ortada bir şirket satışı olmadığı için, ihaleden sonra şirket devri de söz konusu değildir.”

Batık şirket kurtarıldı

TMSF açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “BMC fabrikası, TMSF yönetimine geçtiği tarihte, yaklaşık bir buçuk yıldır üretim faaliyetleri aksamış, son altı ayda da üretimi fiilen durmuştu. İşçiler aylardır maaşlarını alamamıştı. BMC ile alacak ilişkisi dolayısıyla bayiiler ve tedarikçiler iflasın eşiğine gelmişti. Devlet, sipariş ettiği ve bedelinin önemli bir kısmını ödediği ürünleri alamamış ve sözleşmeleri kısmen feshetmişti. Savunma Sanayi Müsteşarlığı, işçiler ve aileleri, sendika yetkilileri, tedarikçiler, bayiler, ilgili kamu kurumları ve diğer bütün paydaşlar TMSFnin iyi niyetli çabalarına iyi niyetle karşılık vermiş, borçlar yapılandırılmış, iflaslar engellenmiş, fabrika yeniden Türkiye ekonomisine ve savunma sanayiine kazandırılmıştır. Savunma Sanayi Müsteşarlığının eksik kalan Kirpi siparişlerinin teslimatı yapılmakla kalmamış, bu arada 40 adet Kirpinin ihracatı da gerçekleştirilmiştir. Bu başarı hikayesini karalamaya çalışanlar hakkında gerekli bütün hukuki işlemler de yapılacaktır.”

 

ES YATIRIMLA AYAĞA KALKTI

BMC, bir yıl öncesinde işçisine 6 ay para ödeyemeyen, askeri araçları üretemez hale gelmişti. TSK için üretilen zırhlı araç Kirpi, maddi sorunlar yüzünden üretilemiyordu. Maaş alamayan işçiler sık sık “Kirpiyi Durdurma, askeri vurdurma” pankartlarıyla eylem yapıyordu. Hatta 2012de Bingölde 8 polisin mayınla şehit olması ardından “BMCnin krizi PKKya yaradı! Kirpi olsaydı bu kayıp olmazdı” haberleri basına yansımıştı. Es Mali Yatırımla yeniden ayağa kalkan şirket, 6 aylda söz verilen siparişleri teslim etti. Üstelik 40 Kirpide ihraç etti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024