Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2429 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Mart 2015 - 05:38

THYden 328 milyon dolarlık tahvil ihracı

Büyüt
Küçült
THYden 328 milyon dolarlık tahvil
Ekonomi Haberleri › THYden 328 milyon dolarlık tahvil ihracı haberi

Uluslararası piyasalarda, Enhanced Equipment Trust Certificates (EETC) adı verilen ve uçak finansmanı için kullanılan ilk tahvil ihracını Türk Hava Yolları (THY) yaptı.

THY tahvil ihracıyla 328.3 milyon dolar borçlandı. Tahvilin yatırımcıya getirisi yüzde 4.2 oldu.  THYden yapılan açıklamada borçlanmanın 328.3 milyon dolar olduğu teyit edilirken ilgili tutarın üç adet Boeing 777-300ER uçağının satın alınmasının finansmanı için kullanılacağı da belirtildi. İş Yatırım Havacılık Analisti Efe Kalkandelen “EETC özellikle Amerikada vergi avantajları sağlaması ve uçakların teminat gösterilmesi sebebiyle THYye ihtiyacı olan ucuz fonlama imkanı sunuyor. Şirket şu anda Avrupa ve Amerika Eximbank kredileri ve JOL/JOLCO türev enstrümanları ile dolar, Euro ve Japon yeni cinsinden finansman sağlıyordu. EETC tahvil ihracı ile şirketin borçlanma araçlarını çeşitlendirmesi olumlu” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024