Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2592 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Mart 2015 - 05:40

Tersine beyin göçüyle 545 bilim insanı döndü

Büyüt
Küçült
Tersine beyin göçüyle 545 bilim insanı
Ekonomi Haberleri › Tersine beyin göçüyle 545 bilim insanı döndü haberi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bir dizi temasta bulunmak üzere geldiği ABDde ilk olarak California Üniversitesinde (UCLA) düzenlenen Hedef Türkiye konulu çalıştaya katıldı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve California Nano Sistem Enstitüsü (CNSI) tarafından organize edilen etkinlik öncesi CNSI Müdürü Prof. Jeffrey F. Miller tarafından karşılanan Işık, çalıştayda yaptığı konuşmada, gerek ülke içinde gerekse yurt dışındaki bilim insanlarına yönelik önemli destek ve teşvik mekanizmalarını yürürlüğe koyduklarını belirterek, son zamanlarda yurt dışından Türkiyeye dönüş yapan bilim insanlarının sayısındaki artışa işaret etti.

545 BİLİM İNSANI TÜRKİYEYE GERİ DÖNDÜ

Işık “Türkiyeye dönüş ile ilgili 2007-2014 yılları arasında AB 7. Çerçeve Programı kapsamında toplam 215 araştırmacı, TÜBİTAKın tersine beyin göçü desteğiyle de 330 araştırmacı olmak üzere, toplam 545 araştırmacımız yurda döndü” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024