Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2049 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Mayıs 2015 - 06:07

Tekstilbankın ICBCye devri tamamlandı

Büyüt
Küçült
Tekstilbankın ICBCye devri
Ekonomi Haberleri › Tekstilbankın ICBCye devri tamamlandı haberi

Tekstilbankın çoğunluk hisselerini GSD Holdingden devralan Industrial and Commercial Bank of China Limited Şirketi (ICBC), böylece Türkiyede faaliyete geçen ilk Çin bankası oldu.

Ekonomi Servisi

ICBCden yapılan açıklamayla, ICBCnin Tekstilbankın yüzde 75.5ini satın alma işlemini tamamladığı duyuruldu. Dünyanın en büyük bankasının Türkiyede satın aldığı ilk ticari banka olan Tekstilbank, ICBC Grubunun küresel ağı ile tam koordineli çalışarak, büyük proje finansmanları, sınır ötesi RMB işlemlerine büyük bir oyuncu olarak katılacak. Tekstilbankın, grubun kurumsal, bireysel, muhabir bankacılığı, yatırım bankacılığı, menkul kıymet, varlık yönetimi ve diğer ürünlerinden faydalanırken, hem Türk hem Çinli hem de küresel bazda müşterilere hizmet vermesi hedefleniyor.

3 yıldır en büyük banka

ICBCnin Tekstilbankın hisselerini satın almasının, globalleşme stratejisinin yanında, Çin ve Türkiye arasındaki finansal hizmetlerin ve iki ülkenin ekonomik gelişiminin canlandırılmasına da yardımcı olacağı öngörülüyor. Çin ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin 2020 yılında 100 milyar doları geçmesi hedefleniyor. ICBC 43 ülkede, yaklaşık 17 bin şubesiyle hizmet veren global bir banka. ICBC, Amerikan Forbes dergisinin ‘Global 2000 listesinde üst üste 3 yıldır dünyanın en büyük kuruluşu unvanına layık görülüyor. Tekstilbank ise 44 şubesi ile yaklaşık 900 personele sahip. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024