Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2380 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Nisan 2015 - 06:00

Tasarrufta altının tahtına vadeli mevduat oturdu

Büyüt
Küçült
Tasarrufta altının tahtına vadeli mevduat
Ekonomi Haberleri › Tasarrufta altının tahtına vadeli mevduat oturdu haberi ING Bankın araştırmasına göre ilk çeyrekte yastık altından çıkan tasarruf mali sisteme katıldı ve tasarruf sahipliği oranı yüzde 13.2ye çıktı. Bu dönemde mevduatın payı yüzde 50yle rekor kırdı.
Ekonomi Servisi

ING Bankın kentsel tasarruf sahipliği oranlarını ve tasarruf eğilimlerini belirlemek amacıyla gerçekleştirdiği ‘Türkiyenin Tasarruf Eğilimleri Araştırması 2015 yılı ilk çeyrek sonuçları açıklandı. Yatırımcıların tasarruflarını artırdığını ortaya koyan araştırmaya göre, tasarruf sahipliği oranı yılın ilk çeyreğinde yüzde 13.2ye çıkarken mevduat ürünlerinin payı yüzde 50 ile 2013 ortasından bu yana en yüksek düzeyine ulaştı. ING Bank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Uygun “Araştırma sonuçlarına göre, mali sistem içi tasarruflar son 3.5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. 2014ün ikinci yarısında gerileyen ve yılın son çeyreğinde yüzde 11.5e inen kentsel nüfusta tasarruf sahipleri oranı, bu yılın ilk çeyreğinde yükselişe geçerek yüzde 13.2ye çıktı. Tasarruf sahipliğindeki artışın sınırlı olmasına rağmen, tasarrufların giderek daha fazla sistem içine kaydığı görüldü. Sistem içi tasarruf oranı yüzde 78 ile araştırma tarihinin en yüksek seviyesini yakaladı. Mali sistem dışı varlıklar ise yüzde 22lik pay ile araştırma tarihinin en düşük oranına geriledi” dedi.

Tasarruf yapanlar yüzde 69

Tasarruf sahipleri içinde düzenli tasarruf yapanların oranı yüzde 69 ile şimdiye kadarki en yüksek seviyesine ulaştı. Araştırmaya göre tasarruf tercihlerinde TL vadeli mevduatın net ağırlığı devam etti. İlk çeyrekte TL vadeli mevduatın payı yüzde 35e ulaştı. Döviz mevduatları ve vadesiz mevduatlar da eklendiğinde, hane halkının tasarruflarını değerlendirdiği araçlar içinde mevduatın payı yüzde 50ye yükseldi. Tasarrufların giderek daha fazla sisteme dahil edildiğini ve yastık altı tasarrufların oranının araştırmaya başladıkları günden bu yana en düşük seviyeye ulaştığını dile getiren Uygun, şunları kaydetti: “Bu sonuçlar, ülkemizin tasarruf haritasını çıkarırken çok önemli bir göstergeyi oluşturuyor. TL ve döviz mevduatlarını bir arada  değerlendirdiğimizde kentli nüfusunda tasarruflarının yarısından çoğunu    mevduat ürünlerinde değerlendirdiği ortaya çıkıyor.”

‘Deneyim merkezi

Uygun “ING Bank olarak kendimizi bankacılık lisansına sahip teknoloji şirketi olarak konumlandırıyoruz. Bu bağlamda, ürün ve hizmetlerimizi mobil platformlarımıza entegre ediyoruz. Mobil bankacılık işlemlerini yapan müşterilerimizin dijital kanallarımızı kullanan toplam aktif müşterilerimiz içindeki oranı yüzde 66ya yükseldi. Teknoloji yatırımlarımız ve geliştirdiğimiz uygulamalarla ING Grubunun Avrupadaki ‘deneyim merkezi haline geldik. Dijital bankacılık uygulamamız ParaMara ile 65 bin aktif kullanıcıya ulaştık. Şimdi ParaMarayı Apple Watcha taşıyoruz. ParaMara altyapısını kullanarak Avrupada da kullanılabilen bir mobil cüzdan uygulamasını hayata geçirmeye hazırlanıyoruz” dedi.

MOBİL BANKACILIKTA ABDYİ GEÇTİK

Yapılan araştırmada mobil cihaz sahibi internet kullanıcıları arasında mobil bankacılık uygulamaları kullanımının en yüksek olduğu ülkenin Türkiye olduğunu belirten Uygun “Bu veriler ışığında Türkiye, internet penetrasyonunun artması ile yakın gelecekte mobil bankacılık alanında en hızlı büyüyecek pazar olarak tanımlanıyor. Türkiyedeki internet kullanıcılarının yüzde 65i mobil bankacılık uygulamalarını kullanırken, yüzde 20si ise önümüzdeki 1 yıl içinde mobil bankacılık kullanacağını ifade ediyor. Türkiye bu oranlarla mobil bankacılık kullanımında tüm Avrupa ülkelerinin ve ABDnin önünde yer alıyor” dedi. Türkiyenin mobil cihazlardan alışveriş alanında da diğer ülkelerin açık ara önünde yer aldığını belirten Uygun “Avrupa ve ABDde her 2 kişiden biri son bir yıl içinde mobil cihaz üzerinden alışveriş yapmış. Avrupa genelinde mobil cihaz kullanıcılarının yüzde 58i akıllı telefon veya tablet üzerinden satın alma yaptıklarını söylerken Türkiyede bu oran yüzde 84.”





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024