Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2360 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Mart 2015 - 06:54

Taner Yıldız: Yaz saatinden yılda yarım milyar dolar gelecek

Büyüt
Küçült
Taner Yıldız: Yaz saatinden yılda yarım milyar dolar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yaz saati uygulaması nedeniyle geçen 7 ay için yarım milyar lira tasarruf yapıldığını belirterek, bu rakamın yılsonunu kadar yarım milyar doları bulacağını belirtti. Yıldız Gün ışığında işe başlamanın büyük avantajları var dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yaz saati uygulaması kapsamında geçen 7 ay içinde yarım milyar liralık tasarruf sağlandığını, bu tasarrufun bir yılda yarım milyar dolara yaklaşacağını kaydetti.

Bunun gün ışığından daha fazla yararlanabilmek, AB üyesi ülkelerle senkron ve eş zamanlı davranabilmek için yapılan bir uygulama olduğunu vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu: “Aynı zamanda güneş doğduğunda daha az yatmış olalım, temel saik budur. Çünkü gün ışığında işe başlamanın getireceği aydınlatma açısından çok büyük avantajlar var. Tabii Türkiye 76 dakikalık, doğusundan batısına, hem enlemiyle hem boylamıyla baktığımızda geniş bir ülke. Her ilin uygulaması buna uygun olarak da farklı olabilecektir.

Valiliklerimizin mesai saatleriyle alakalı düzenleme yetkisi bulunmaktadır. Hele hele seçim döneminde, malum haziran ayına denk geliyor, orada doğu ile batı illerindeki sandıkların sayılma işleri 1 saat fark edebiliyor. Burada da aynı mantık söz konusudur.” Ayrıca Yemende yaşanan durumun petrol fiyatları üzerinde olumsuz bir etki yaptığına da değinene Yıldız “Yemenin dünya petrol üretimindeki payı binde 2 civarında. Bu da çok ciddi bir miktar değil ama dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan Suudi Arabistanın geçiş yolu üzerinde olması, hatta Basrada batıya giden bütün petrol ihracıyla alakalı konuların her birisinin geçiş yolunda olması, dünya ham petrol fiyatlarını yüzde 5ler civarında tetikledi. Tabii ki Müslümanların arasındaki mezhep çatışmalarının ekonomik tarafını bir yana bırakırsak siyaseten de sosyal olarak da bir kanayan yaradır. Bunun bir an önce bitmesini nihayetlenmesini temenni ediyoruz.”dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024