Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2308 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Mayıs 2015 - 09:13

Taner Yıldız: Mahcubiyetim Soma ve Ermenek

Büyüt
Küçült
Taner Yıldız: Mahcubiyetim Soma ve
Ekonomi Haberleri › Taner Yıldız: Mahcubiyetim Soma ve Ermenek haberi

Enerji Bakanı Taner Yıldız, 6 yıllık bakanlığı döneminde en büyük mahcubiyetinin Soma ve Ermenekteki maden kazaları olduğunu söyledi. Bakan Yıldız Bunlar tabii afetlerden değil, kusurlardan kaynaklandı. Bu, benim ve bakanlığımın mahcubiyetidir. En kötü işlerimiz bunlardı dedi.

Ekonomi Muhabirleri Derneğinin Erciyes Dağındaki otelde düzenlediği etkinlikte gazetecilerle bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bakanlık görevinde 6 yılını doldurduğu hatırlatılarak en başarılı ve en başarısız olduğu konuların sorulması üzerine “Bakanlığım dönemimde, en başarısız ve en eksi olduğumuz tarafımız, Soma ve Ermenekteki maden kazaları oldu. Bu benim ve bakanlığımın mahcubiyetidir” dedi. Bakan Taner Yıldız “Şu veya bu nedenle davalar devam ettiği için fazlaca bir şey söyleyemem ama bunlar tabii afetlerden değil, kusurlardan oldu. En kötü işlerimiz bunlar oldu. Ancak iyi işlerimiz  2 nükleer santralin AK Parti döneminde kazandırılması ve TANAP projesidir. Iraktaki çalışmalarımız da böyledir” diye konuştu.

Mazot fiyatını bilmiyor

Türkmenistan ziyaretiyle ilgili bilgiler de veren ‘Türkiye-Türkmenistan-AB-Azerbaycan Dörtlü Görüşme Toplantısında deklarasyon imzalandığını belirterek “Hazar geçişli Türkmen gazının geçerek TANAPın kapasitesini artıran müstakil bir hatla başka bir hattan olabilir. Hazar geçişli olarak deklere edildi. Önemli bir miktarın 30 milyar metreküplük 2020 sonrasına projeksiyon yapılan bir yapıyı Türkiye üzerinden Avrupaya taşımak hedefini gerçekleştireceğiz” dedi.

Yıldız, Elektrik Mühendisleri Odasının (EMO) meslekten men etmesine yönelik kararı ile ilgili olarak şunları söyledi: “Mühendislikten men kararının bitmesine 2-3 ay kaldı. Ben o kararı tanımıyorum. Alın terimle aldım diplomayı. Hukukende şifahen yok hükmünde. Kara leke olarak kararı iade ediyorum. Hangi görevde olursak olalım bu ülke için makam kaygısı duymadan çalışacağız.” CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlunun mazot fiyatlarını 1.5 liraya çekeceklerini söylemesiyle ilgili olarak da Yıldız “Sayın Kılıçdaroğlu, mazot fiyatlarını yanlış biliyor. Mazotun Tüpraştan çıkış fiyatı 1.41 lira ve 42 kuruşluk bayilik ve dağıtım hizmetleri var. Bayiden vaz mı geçeceksiniz” dedi. 

Enerjide yüzde 7lik zammı yansıtmadık

Yıldız, enerji maliyetleri konusunda ise “Bu yılın başında  ham petrol 46 dolara düşmüştü. Şimdi 60 dolar bandında. Dolar da 2.28den 2.70e çıktı. Maliyetlerimiz yüzde 7-8 arttı” dedi. Doğalgazda İranla tahkim sürecinin sorulması üzerine Bakan Yıldız, şu yanıtı verdi: “İranla tahkim konusunda müzakereler bitti. Haklılığımıza inanıyoruz. Türkiyenin İran doğalgazı pahalı ve düşmesi lazım. Tahkimden aldığımız parayı yine bir kısım KDV borçlarımıza gümrük borçları ve Hazineye aktaracağız. Onlar da vatandaşa kullanılıyor. Tahkimden alınacak para vatandaşımıza vergi ile gidecek paradır. Botaşın nakit akışı için önemlidir.”

ENİNDE SONUNDA BAŞKANLIK SİSTEMİ

Bakan Yıldız, başkanlık sistemiyle ilgili bir soru üzerine, “Türkiyenin eninde sonunda başkanlık sistemine geçmesi gerektiğine inanıyorum” dedi. 3 dönem kuralı sebebiyle kendisinin aday olmadığının hatırlatılması üzerine Bakan Yıldız, AK Partinin Kayseride güç kaybetmeyeceğini dile getirdi. Yıldız, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın “Barajı aşamazsak, sivil itaatsizlik yolunu seçeriz açıklamalarına da değinerek, “HDPnin barajı aşabileceğini düşünmüyorum. Bir kısım yakın görünmelerle, Türkiyenin tamamını kucaklayamadığını göreceğiz. Açıkça söylesin, ‘ben isyan çıkarmak istiyorum desin. Sivil itaatsizlik ne demektir? Bunu açıklasınlar” dedi.

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024