Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2544 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Mart 2015 - 08:03

TANAPta tarihi tören bugün

Büyüt
Küçült
TANAPta tarihi tören
Ekonomi Haberleri › TANAPta tarihi tören bugün haberi Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin (TANAP) temeli bugün Karsta atılıyor.

Tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvilinin katımıyla gerçekleşecek. Proje Türkiyeyi hem tarihi dost ve kardeşi olan Azerbaycanla hem de uzun yıllardır yüzünü çevirdiği Avrupayla bir kez daha bağlayacak. Katılımcı ülkeler arasında sadece enerji alanında değil ekonominin her alanında ticaret hacmi daha da artacak. TANAP aynı zamanda katılımcı ülkeler ve şirketler açısından da kaybedeni olmayan bir proje özelliği taşıyor. Her ne kadar başlangıçta sadece Azerbaycan ve Türkiyenin boru hattı projesi olarak algılansa da BPnin yüzde 12lik bir pay satın alma kararıyla birlikte proje Avrupa Birliğine de mal olmuş oldu. Konsorsiyumun BPyi de içerisine alarak güçlenmesi TANAPı uzun vadede daha da güçlü kılacak ve hem Avrupa Birliğinin hem de Türkiyenin enerji arz güvenliğini artırmış olacak. Özellikle Rusyanın Kırımı işgali sonrasında Avrupa Enerji Birliğini kurma arzusu ve Avrupa ülkelerinin Rusyaya olan doğal gaz bağımlılığın azaltılması gündemi meşgul ederken, TANAP/TAP bu doğrultuda atılan sembolik bir adım olacak. Tam kapasiteye ulaştığında birlik ülkelerine gaz sağlayacak olan TANAP/TAP, şu andaki taşıma kapasitesiyle Gazproma alternatif olmayacak.

20 iLDEN GEÇECEK

- TANAP için imzalar Haziran 2012de düzenlenen törenle atıldı.

- Boru hattının girişi Türkiye-Gürcistan sınırındaki Türkgözü olacak.

- Boru hattının çıkışı ise Yunanistan sınırında Edirnenin İpsala ilçesi .

- Boru hattının uzunluğu 1850 km. Türkiyede 20 il ve 67 ilçeden geçecek.

- 1.3 milyon ton çelik boru kullanılacak. 15 bini aşkın kişiye istihdam sağlayacak.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024