Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3412 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Mart 2015 - 19:01

TANAP bizim öz varlığımız

Büyüt
Küçült
TANAP bizim öz
Ekonomi Haberleri › TANAP bizim öz varlığımız haberi Bakan Yıldız TANAP bizim elimize doğan ve bizim elimizde büyüyen çocuğumuz mesafesindedir dedi.
İHA

BOTAŞ, Socar ve BPnin imzaladığı “TANAP Projesi Ortaklar Anlaşması İmza Töreni” Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Botaş Genel Müdürü Vekili Mehmet Konuk, BP Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye Bölge Başkanı Gordon Birell, SOCAR Yönetim Kurulu Başkanı Rovnag Abdullayev ve TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyolun katılımyla gerçekleşti.

Bakanlıkta gerçekleşen imza töreninin ardından Bakan Yıldız, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, Rusya ile görüşülen Türk Akımı projesinin TANAP'a rakip olup olamayacağını sorması üzerine Yıldız, “Türkiye'nin kabiliyetleri birçok projeyi bir arada gerçekleştirmeye dönüktür. Türkiye Irak ile Kerkük- Yumurtalık ham petrol boru hattını daha büyük kapasiteyle işletmeye çalışırken aynı zamanda TANAP Projesinide geçekleştirmek üzere bulunmaktadır” diye konuştu.

“TANAP BİZİM ÖZ VARLIĞIMIZDIR”

Güney Akım'da önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:
“Aralık ayında Bulgaristanın Güney Akımın geçişiyle alakalı izni durduğunu açıklamasından sonra Sayın Putinin Türkiye ziyaretiyle beraber bu projede Trakyadan geçip geçemeyecekleri bize soruldu. Biz yalnızca Türkiyenin değil aynı zamanda ABnin her ne kadar enerji şartı enerji başlığı açılmıyor olsada bununla alakalı pozitif tutumumuzu değiştirmediğimiz ve projeye sıcak baktığımız söylemiştik. Biz soruyorlar acaba Türk akımı TANAPa mani mi diye? Hayır, biz TANAP'ın ortağıyız ve yüzde 30 hissemiz var. Aynı şekilde Şah Deniz'de 468 kilometrekarelik bir alanda yine hisselerimizi arttırdık. O yüzden TANAP bizim elimize doğan ve bizim elimizde büyüyen çocuğumuz mesafesindedir. TANAP bizim öz varlığımızdır. O yüzden bizim onunla alakalı bir rekabet oluşturma diye bir siyasetimiz söz konusu olmaz. Rusya Federasyonunun da AB ile alakalı geliştirmek istediği proje Türkiyenin Trakya kısmında önümüzdeki süreçte müzakere edilerek bir noktaya vardırılacaktır.”

“NABUCCO'DA KAYBEDEN KUZEY AVRUPA ÜLKELERİ OLMUŞTUR”

TANAP'tan önce planlanan Nabucco Projesinin gerçekleştirilememesinin nedeninin sorulması üzerine Bakan Yıldız, “Burada kaybeden Türkiye değildir kazanan Türkiyedir ama Nabucco'nun gerçekleşmemesiyle alakalı kaybeden Kuzey Avrupa ülkeleri olmuştur. Şuanda gerçekleştirdiğimiz TANAP Projesi bunun yerini fevkalade şekilde almıştır” değerlendirmesinde bulundu.

“O PROJENİN MUTLAKA GELİŞTİRİLMESİ LAZIM”

Dün hem Katar Emiri hem de Macaristan Cumhurbaşkanının konuk olduğunu hatırlatan Yıldız, her ikisiyle de detaylı görüşme imkanına sahip olduğunu ifade etti.

Katar Emiri ile Afşin-Elbistan ile ilgili verecekleri teklif üzerinde konuştuklarını belirten Yıldız, "Bir müzakere süreci içeriyor. O projenin mutlaka geliştirilmesi lazım. Bir yandan ham petrol, bir yandan doğalgaz derken bir yandan da yerli kömürle alakalı projeleri geliştiriyor olmamız lazım" diye konuştu.

Macaristan Cumhurbaşkanı Ader ile de kendilerinin doğal tedariki ile alakalı görüştüklerini kaydederek, "Macaristan; Yunanistan, Makedonya ve Sırbistan üzerinden doğalgaz almak istediklerini söylediler. Dün bu gazın tedarikiyle alakalı detaylıca konuşuldu. Macaristanın bu manada istekli olduğundan bahsedildi. Sayın Macaristan Cumhurbaşkanı'nın da 'bundan sonraki girişimleri beraberce takip edelim' dediği bir süreci yaşadık" şeklinde konuştu. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024