Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2589 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   31 Mart 2015 - 08:38

Suzan Sabancı Dinçer: Türk bankaları işi şansa bırakmaz

Büyüt
Küçült
Suzan Sabancı Dinçer: Türk bankaları işi şansa
Ekonomi Haberleri › Suzan Sabancı Dinçer: Türk bankaları işi şansa bırakmaz haberi

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer, iyi denetlenen ve güçlenen finans sektörünün Türkiyede büyümenin dinamosu haline geldiğini belirterek, Ancak Türk bankaları tüm olumlu gelişmelere karşın işi şansa bırakmamak gerektiğini iyi biliyor dedi.

Türk bankalarının on seneyi aşkın bir süredir stratejilerini ihtiyat, inovasyon ve sıkı çalışma üzerine kurduğunu ve tüm bunların sonucunda iyi denetlenen ve güçlenen finans sektörünün büyümenin dinamosu haline geldiğini aktaran Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçerin, “Ancak Türk bankaları tüm olumlu gelişmelere karşın işi şansa bırakmamak gerektiğini iyi biliyor” ifadelerini kullandı. The Bankerın nisan sayısında görüşleri yayımlanan Suzan Sabancı Dinçer, Türkiyede 2005 yılında yürürlüğe giren yeni Bankalar Kanununun da daha etkin düzenlemelerin önünü açtığını belirterek, yeni ortamda bankaların, risk yönetimi tekniklerini daha da geliştirdiğini, insan kaynakları alanında ciddi yatırımlar yaptığını, inovatif ürünleri ve yeni teknolojileri kullanıma sunmada önemli başarılara imza attığını anlattı.

Tasarruf oranı artmalı     

Nüfusunun yarısı 30 yaşın altında olan Türkiyede, finans sektörünün büyüme potansiyelinin çok büyük olduğuna dikkati çeken Dinçer, “Bankacılık hizmetlerinden yararlanma potansiyeli bulunan hedef segmentin yüzde 25i hiçbir bankacılık işlemi yapmıyor. Bu grubun yüzde 50si ise sadece sınırlı sayıda bankacılık ürün ve hizmetinden yararlanıyor. Bu durum sektörün potansiyelinin gelişmekte olan diğer ülkelere kıyasla çok daha yüksek olduğuna işaret ediyor”bilgisini verdi.  

Dinçer, kredi büyüme oranları yükselirken tasarruf oranlarının ise azaldığını kaydederek, 1990larda yüzde 23,5 düzeyinde seyreden tasarruf oranının yüzde 12-14lere kadar gerilediğini aktardı. Dinçer, “Kredi/mevduat oranının yüksek seyretmesi ise sektörün önündeki yeni bir zorluğa işaret ediyor. Petrol fiyatlarındaki düşüş Türkiyenin cari açığını iyileştirmeye yardımcı olabilir ama uzun vadede Türkiyenin sağlıklı büyümesi için yapılması gereken bireylerin tasarruf oranlarını artırmak olacaktır” uyarısını yaptı.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024