Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3487 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Ocak 2015 - 00:48

S&P Rusyanın kredi notunu düşürdü

Büyüt
Küçült
S&P Rusyanın kredi notunu
Kadın memurların analık izni ve kadın işçilerin haklarını da düzenleyen Aile Paketi tasarısı Meclise sunuldu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors (S&P), Rusya ın BBB- olan kredi notunu yatırım yapılamaz seviye olarak kabul edilen BB+ya düşürdü.

S&Pden yapılan yazılı açıklamada, Rusya ın kredi notunun BBB-den BB+ya çekildiği belirtilerek, karara gerekçe olarak ülkenin zayıflayan parasal esnekliği gösterildi. Kuruluş, 23 Aralık a yaptığı son değerlendirmede, Rusya ın kredi notunun negatif izlemeye alırken, esnek döviz kuru rejiminin zayıflaması durumunda ülkenin kredi notunun düşürülebileceği uyarısı yapmıştı.

Açıklamada, ayrıca Rusya ın not görünümünün negatif olarak korunduğu ve bunun parasal esnekliğin daha da kötüleşebileceğine yönelik beklentileri yansıttığı ifade edildi.

S&P in aldığı indirim kararıyla Rusya ın kredi notu 10 yılın ardından ilk kez yatırım yapılamaz seviyeye gerilemiş oldu. Rusya ın kredi notu son olarak 2004 e yaptırım yapılamaz seviyedeydi. Standard & Poors için BBB- ve yukarısı yatırım yapılabilir seviye olarak kabul edilirken, BB+ ve aşağısı ise yatırım yapılamaz ya da çöpseviye anlamına geliyor.

Diğer uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Moodys ve Fitch Ratings de Rusya ın kredi notunu geçtiğimiz günlerde aşağı çekmişti.

Moodys, 17 Ocak a yaptığı açıklamayla ülkenin kredi notunu, petrol fiyatlarındaki ciddi gerileme ve döviz kuru şokunun halihazırda düşük olan orta vadeli büyüme beklentilerini daha da zayıflattığı gerekçesiyle Baa2den Baa3e düşürürken, benzer sebeplerle not indirimine giden Fitch de Rusya ın kredi notunu 10 Ocak a BBB-ye çekmişti.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024