Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2055 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Nisan 2015 - 11:55

Şoföre vergi muafiyeti

Büyüt
Küçült
Şoföre vergi

Türkiyede yaklaşık 2 milyon şoför esnafı herhangi bir meslek odasına kayıtlı olmadan çalışıyor. Kayıt için vergi mükellefi şartı getirdiğinden şoförlerin odalara üye olması yasal olarak imknsız. Şimdi bu şart kaldırılacak, kayıtdışılık önlenecek.

Mükellef olması gerekiyor

Türkiyede en önemli mesleklerden biri şoförlük. Çünkü çok önemli sorumlulukları var. Can taşıyor, ticari ürün taşıyor kısacası ülke ekonomisine katkıları büyük. Ancak birçok sektörde olduğu gibi kayıtdışı çalışan şoför sayısı da çok fazla. Sebebi ise Haziran 2005te yürürlüğe giren 5362 sayılı yasa. Bu yasa ile şoförlerin meslek odalarına kayıt yaptırması için vergi mükellefi olması zorunlu hale getirildi.

Kayıt 6 ayda silindi

Bir başka ifadeyle kendi aracı olmayan veya dükkanı olmayan şoförlerin odalara kayıt yaptırması yasal olarak imkansız hale geldi. Bu yasadan sonra vergi mükellefi olmayan 750 bin şoförün oda kaydı 6 ay içinde otomatikman silindi. Böylece son 10 yılda oda kaydı olmayan şoför sayısı 2 milyona ulaştı. Yani bu şoförler kayıtdışı çalışıyor ve denetlenemiyor. Son olarak Özgecan olayının ardından kayıtdışı şoför konusu gündeme gelmişti.

Bakanlığa başvurdular

Fevzi Apaydının başkanlığını yaptığı Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunu (TŞOF) bu olay üzerine yıllardır sorun olan yasanın düzeltilmesi için Gümrük Bakanlığının kapısını çaldı. Kayıtdışılık nedeniyle özellikle şehir içi yolcu taşımacılığında şoförün eğitim ve denetiminin yapılamadığına dikkat çeken Apaydın, 2 milyon şoförün kayda alınması için seçimden önce düzenleme yapılacağının bilgisini verdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024