Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2001 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Haziran 2015 - 06:35

Sinop nükleer santralinin maliyeti 16.3 milyar dolar

Büyüt
Küçült
Sinop nükleer santralinin maliyeti 16.3 milyar
Ekonomi Haberleri › Sinop nükleer santralinin maliyeti 16.3 milyar dolar haberi

Japonyada yayımlanan Nikkei gazetesi, Sinopta inşa edilecek nükleer santralin maliyetinin 16.3 milyar dolar olacağının tahmin edildiğini ve inşaatta Japon ve Fransız şirketlerin yanı sıra iki veya üç tane Türk şirketinin yer alacağını belirtti.

Türkiyenin ikinci nükleer santrali olacak Sinop Santralinin maliyeti daha önce 22 milyar dolar olarak öngörülmüştü. Santrali yapacak konsorsiyum Japonya, Fransa ve Türkiyeden oluşuyor. Türkiyeden kamu adına Elektrik Üretim AŞ hissedar olacak. Gazetede cumartesi günü yayımlanan haberde, santralin 2 trilyon yen, yani yaklaşık 16.3 milyar dolarlık maliyetinin yüzde 20-25inin inşaattan oluştuğu tahmin edildi.

2-3 Türk şirket de olacak

Habere göre kısa süre içinde kurulması beklenen proje yönetim şirketinde Mitsubishi Heavy Industries hissedar olacak. İnşaatta ise Japonyada Taisei ve Obayashi şirketleri rol alacak. Fransız inşaat şirketi Bouygues ve iki veya üç Türk şirket Japon şirketlerle ortaklık kuracak. Türkiyenin ilk nükleer santrali ise 20 milyar dolarlık yatırımla Rusya tarafından Mersin Akkuyuya yapılacak. 

Kaynak: Reuters 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024