Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2173 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Nisan 2015 - 14:08

Şimdi de euro uçuyor: 3 liraya dayandı

Büyüt
Küçült
Şimdi de euro uçuyor: 3 liraya

Dünkü ABD Merkez Bankası (Fed) açıklamaları sonrası euro kurunun yükselişi sürüyor. Euro Bölgesi, devlet tahvil getirilerindeki yükseliş ortak para birimi euroyu destekliyor.

Almanyanın devlet tahvillerinin getirisi deflasyon endişelerinin azalması ve Yunanistanın mali yardım müzakerelerinin sonuca ulaşacağı beklentisiyle dün iki yılın en sert yükselişini kaydetti.

Euro, Fedin para politikası hakkında dünkü açıklamasının ardından kazanımlarını azaltsa da daha sonra yönünü yeniden yukarı çevirdi. Fed dün sona eren para politikası toplantısında ABD ekonomisinin kış aylarında kaydettiği yavaşlamayı kısmen geçici faktörlere bağladı. Buna karşılık istihdam piyasası hakkında önceki toplantıya kıyasla daha olumsuz değerlendirmede bulundu ve politika faizinde artırım kararı için en azından üçüncü çeyreğe kadar bekleyebileceğinin ipucunu verdi.

Rabobank tarafından yayımlanan değerlendirmede, Fed açıklaması ekonomideki mevcut yavaşlama hakkında dengeli bir değerlendirmede bulundu ve merkez bankası verilere dayalı değerlendirmede bulunacağını gösterdi. Buna karşılık önceki açıklamalardaki iyimserlik ve (aşırı) güvene karşılık bu açıklamadaki temkin ve dengeli bir yaklaşım arasında büyük bir fark var denildi.

Euro/TL kuru 11.30 itibariyle 2.9890dan işlem görüyor. Dolar/TL ise 2.6590 seviyesinde...

NTV





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024