Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2281 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Haziran 2015 - 21:35

SGKdan annelere önemli uyarı

Büyüt
Küçült
SGKdan annelere önemli
Ekonomi Haberleri › SGKdan annelere önemli uyarı haberi

SGK, evde çocuk bakım hizmetleri desteğine ilişkin kamuoyunda vatandaşları dolandırmaya yönelik bazı şikayetler üzerine bir açıklama yaparak uyarıda bulundu.

Ä°HA

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ön başvurular herhangi bir aracı kişi ya da şirkete ihtiyaç olmaksızın anneler tarafından kolayca yapılabileceği, ön başvuru aşamasında annelerden kimlik bilgileri dışında bilgi ve belge istenmeyeceği, başvuru sahiplerinden hiçbir aşamada ücret talep edilmeyeceğini açıkladı.

SGKdan yapılan açıklamada, bazı internet sitelerinde, Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın Ä°stihdamının DesteklenmesiProjesi kapsamında verilecek olan 300 Avroluk destekten yararlanmak isteyen annelerden “ön baÅŸvuru” adı altında,TC kimlik numarası, telefon numarası ve e-posta adresi gibi kiÅŸisel bilgilerinin istendiÄŸi anlaşıldığı belirtilerek, “Ayrıca,danışmanlık firması tarafından verilen bu hizmetin Sosyal Güvenlik Kurumu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa BirliÄŸi tarafından finanse edildiÄŸi, danışmanlık firması aracılığıyla yapılacak baÅŸvuruların öncelikli olarak deÄŸerlendirileceÄŸi gibi gerçek dışı, vatandaÅŸlarımızı yanıltmaya ve haksız kazanç saÄŸlamaya yönelik bilgiler yer aldığı görülmüştür” denildi.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa BirliÄŸi tarafından finanse edilen ve Kurumumuz tarafından yürütülen “Evde Çocuk Bakım Hizmetleriyle Kayıtlı Kadın Ä°stihdamının Desteklenmesi Operasyonu” kapsamında ön baÅŸvurular 25 Haziran tarihinden itibaren sadece www.sgk.gov.tr adresi üzerinden alınacağı kaydedilerek şöyle denildi:

“Ön baÅŸvurular herhangi bir aracı kiÅŸi ya da ÅŸirkete ihtiyaç olmaksızın anneler tarafından kolayca yapılabilecektir. Ön baÅŸvuru aÅŸamasında annelerden kimlik bilgileri dışında bilgi ve belge istenmeyecektir. BaÅŸvuru sahiplerinden hiçbir aÅŸamada ücret talep edilmeyecektir. BaÅŸvuruların danışmanlık firması aracılığıyla yapılması kiÅŸilere hiçbir öncelik kazandırmayacaktır.

Bu tarz firmalara itibar edilmemesi ve kiÅŸisel bilgilerin bu kiÅŸilerle kesinlikle paylaşılmaması önem arz etmektedir.”





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024