Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1561 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Nisan 2015 - 11:42

S&P, Yunanistanın notunu düşürdü

Büyüt
Küçült
S&ampP, Yunanistanın notunu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors (S&P) Yunanistanın kredi notunu B-den CCC+ya düşürdü, görünümünü negatifte bıraktı. S&Pnin resmi sitesinden yapılan açıklamada, Yunanistanın B- seviyesindeki kredi notunun, borçlanmanın sürdürülemez hale geleceği gerekçesiyle CCC+ya çekildiği bildirildi.

Ülkenin içinde bulunduğu durumdan kapsamlı bir ekonomik reform programı veya ek finansman olmadan kurtulamayacağı belirtilen raporda, şu ifadelere yer verildi: Not indirimi, Yunanistanın borçlarını ödeyemeyebilme gücünün elverişli finansal, ekonomik ve ticari şartlara bağlı olduğu görüşümüzü yansıtıyor.

Değerlendirmemize göre, bu şartlar Yunanistanın yaklaşık 3 aydır iktidarda olan hükümeti ile kreditörleri arasında uzun süredir devam eden müzakerelerdeki belirsizlikten ötürü kötüleşti.

Yılın tamamına ilişkin ekonomik büyüme görünümü de yüksek derecede belirsizlik taşıyor. Kuruluş, ayrıca Yunanistan ekonomisinin son 6 ayda yüzde 1e yakın daraldığı öngörüsünde bulunurken, ekonomik beklentilerin müzakerelerin kısa sürede sonuca ulaşmaması durumunda daha da kötüleşeceği uyarısında bulundu.

S&P, Yunanistanın kredi notunu 29 Ocakta negatif izlemeye alırken, 6 Şubatta Bden B-ye düşürmüştü. Bir diğer derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings de 28 Mart tarihinde yaptığı değerlendirmeyle, Yunanistanın yabancı ve yerli para cinsinden uzun vadeli kredi notunu Bden CCCye indirmişti. Moodys ise ülkenin Caa1 seviyesindeki kredi notunu 6 Şubattan bu yana negatif izlemede tutuyor.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024