Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2416 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Mayıs 2015 - 06:26

Sabri Ülker Bilim Ödülü kafeinsiz çaya

Büyüt
Küçült
Sabri Ülker Bilim Ödülü kafeinsiz
Ekonomi Haberleri › Sabri Ülker Bilim Ödülü kafeinsiz çaya haberi Sabri Ülker Vakfının düzenlediğij 3. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi, dünyaca ünlü bilim insanlarına ev sahipliği yaptı.
Ekonomi Servisi

Zirve bu yıl ‘Beslenmenin dünü, bugünü, yarını: Daha sağlıklı bir toplum için beslenme alışkanlıklarında değişim temasıyla alanında dünyaca ünlü bilim insanlarını İstanbulda bir araya getirdi. Harvard Üniversitesi Beslenme Bölümü Başkanı ve ‘Ye, İç ve Sağlıklı Ol kitabıyla uzun süre çok satanlar listesinde yer alan Prof. Walter Willett, ‘Volümetriks adıyla geliştirdiği diyetle ABDde adından söz ettiren Prof. Barbara Rolls, orta yaş sonrası beslenmenin psikolojik faktörlerine değinen Prof. Monique Raats ve beslenmenin ekonomik yönünün besin, gelir ve sağlıkla olan ilişkisini anlatan Adam Drewnowski uluslararası arenada yapılan son dönem çalışmaları Türk kamuoyu ile paylaştı.

Bu yıl uluslararası katılıma açık hale getirilen 2. Sabri Ülker Bilim Ödülünün kazananı ise Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar oldu. ‘Instant Çay, Kafeinsiz Instant Çay ve Fonksiyonel Instant Çay projesi ile dünyada ilk defa bitkisel steroller kullanılarak kalp dostu bir ürün elde edildi ve bu proje 100 bin lira ile ödüllendirildi. Zirvenin açılışında konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Sabri Ülker Vakfının gıda, beslenme ve sağlık alanında dünyadaki tüm gelişmeleri Türkiye gündemine taşıyarak öncü bir rol oynadığına dikkat çekti. Yıldız Holdingin Türkiyenin ilk beslenme iletişimi kılavuzunu hazırlayan gıda şirketi olduğuna değinen Ali Ülker “Tamamen bağımsız Bilim Kurulu Üyelerinden oluşan Sabri Ülker Vakfı son 5 yıl içerisinde Ülker ve alt marka ürünlerinden eksilttiğimiz 20 bin ton şeker ve 550 ton tuz konusunda bizlere önemli referans kaynağı olmuştur. Kendimizi güncellemek üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. Zirvede konuşan ‘Ye, İç ve Sağlıklı Ol kitabının yazarı Prof. Walter Willett da, protein kaynağının sert kabuklu yemişler, fasulye, balık ve kümes hayvanlarından sağlanması gerektiğine dişaret etti. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024