Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2416 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Nisan 2015 - 05:46

Rusyada 3 şirket birden aldı

Büyüt
Küçült
Rusyada 3 şirket birden
Ekonomi Haberleri › Rusyada 3 şirket birden aldı haberi

Bu yıl 417 milyon yatırım planlayan Borusan, Rusyada da 3 yeni Caterpillar distribütörlüğü satın aldı. Borusan, bu satın alma ile uluslararası alanda 3 kıta ve 11 ülkede faaliyet yapan Türk şirketi konumuna yükseldi.

Borusan Yatırımın iştiraki Borusan Makina, Rusyanın uzakdoğu bölgelerinde Caterpillar iş makinalarının distribütörlüğünü yapan üç şirketi, Tiger Machinery şirketinden devraldı. Yapılan açıklamada satın alınan Amur Machinery, Sakhalin Machinery ve Tekhnika Dalniy Vostok şirketlerinin geçen yıl 120 milyon dolar satış geliri elde ettiği ifade edildi. Bu satın alma ve Borusan Holdingin gelecek hedeflerini açıklamak için düzenlenen toplantıda konuşan Borusan Holding CEOsu Agah Uğur, bu yıl 417 milyon dolar yatırım yapmayı hedeflediklerini, beş yıllık stratejik hedeflerin en az 6.5 milyar dolar ciroya ulaşmak olduğunu ve 2019 yılı sonuna kadar 2 milyar dolar yatırım yapmayı öngördüklerini belirtti. Uğur, toplantıda 2014 yılı konsolide cirosunun 4.5 milyar dolara, faaliyet kârının 328 milyon dolara ve çalışan sayısının 7 bin 600e çıktığı açıklayarak “2014te 322 milyon dolar yatırım yapan Borusan Grubu, 2015te 417 milyon dolarlık yatırım planı ile büyümeye hız kesmeden devam edecek” dedi.

Mega projeler bölgesi

Uğur, Grubun önemli büyük şirketlerinden Borusan Makina ve Güç Sistemleri tarafından Rusyanın uzakdoğu bölgesinde, yeni bir Caterpillar distribütörlüğü satın aldığını da açıklayarak “Rusyanın uzakdoğu bölgesi, hızlı büyüme fırsatları olan bir bölge. Buraya, altyapı ve inşaat, petrol ve doğalgaz, madencilik ve ormancılık sektörlerine önemli yatırımlar yapılıyor. Enerji ve ulaştırma sektörlerinin gündeminde de mega projeler bulunuyor. 40-50 yıldır Caterpillar distribütörlüğü yapan şirketler var. Bunu alan tutuyor böyle bir fırsatı kaçırmak istemedik. Bir sene düşündük, hesaplar yaptık, kısa vadede riskler olabilir fakat bunları yönetebileceğimizi düşünüyoruz. Borusanın, 3 kıtada 11 ülkede faaliyetleri bulunuyor. Borusan Grubu, artık merkezi Türkiyede ama ufku global olan bir sanayi ve hizmetler grubudur”  ifadelerini kullandı.

Global ve inovatif bir Borusan

Borusanın 2019 yılı stratejisi ve gelecek vizyonu kapsamında çok önemli iki odağı olduğunu belirten Borusan Holding CEO Agah Uğur, bunları ‘hedef pazarlarda yerel bir oyuncu olarak global ve geliştirdiği fark yaratan yeni ürün, hizmet ve iş modelleri ile inovatif bir kurum olmak olarak açıkladı. Kurdukları Ar-Ge merkezi ile teknoloji geliştirme çalışmalarına hız vereceklerinin altını çizen Uğur, yeni satın almalar ile ilgili olarak da fırsatlar çıktıkça değerlendirmeye çalışacaklarının belirtti.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024