Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2197 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Nisan 2015 - 06:07

Romanya ve İtalyadan elektrik alımı gündemde

Büyüt
Küçült
Romanya ve İtalyadan elektrik alımı
Ekonomi Haberleri › Romanya ve İtalyadan elektrik alımı gündemde haberi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Werner Iohannis ile düzenlediği ortak basın toplantısında bir gazetecinin Romanya ile Türkiye arasında denizaltı kablosu hususunda görüşmeler yapıldı mı sorusu üzerine, bunun yeni bir proje olmadığını belirtti.

Projenin bir geçmişinin olduğunu dile getiren Erdoğan “Bulgaristandan elektrik enerjisi almamız söz konusu. Şimdi Romanya ile de bu görüşmeleri yapıyoruz. Hatta İtalyanların bu konuda bir teklifi var. Enerji bakanlarımız aralarında görüşmek suretiyle bunu da olgunlaştırmaya çalışacaklar. Kazan kazan esasına göre, fizibl olan neyse adımını atacağız” diye konuştu.

KESİNTİNİN 2 SANAYİ KENTİNE FATURASI 50 MİLYON DOLAR

Ülke genelinde önceki gün meydana gelen elektrik kesintilerinin sadece iki sanayi şehrine maliyeti 100 milyon dolar oldu. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, birçok firmanın kesintiden yarım saat sonra işçileri evlerine gönderdiğini belirterek “Yaptığımız basit bir hesaba göre günlük 50 milyon dolar civarında Kocaelinde bir üretim kaybı oluştu” dedi. Bursalı işadamı Mustafa Barutçuoğlu da kesintinin Bursaya maliyetinin 50 milyon doları bulduğunu öne sürdü.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024